2024. április 19. - Emma

Extrém cipők és futurisztikus táskák

Nagyon magas sarkúak és nőiesek, "betört" vagy éksarkúak a cipők és a szandálok: a lényeg, hogy különlegesek és retrók legyenek - ez utóbbi követelmény érvényes a táskákra is. Nyáron nem kevés nő fog bokatörést szenvedni, olyan magasak a sarkak, amelyek l
2008. március 26. szerda 16:18 - Hírextra
A cipők elöl magasan rüsztre zártak vagy nagyon kivágottak, tűorrúak és bumfordian kerek pömszök egyaránt lehetnek. A hatvanas és a nyolcvanas évek nosztalgiája egyaránt előtör.
Érdekes megoldás a magas sarkú szandál, amely elöl szolid, befűzött bokacipőt sejtet. Ujjak közé bújtatott római szandálok, magasan záródó bokapántok és rugalmas oldalszabás jellemzik a rendhagyó modelleket.

Általában hangsúlyos a boka és meg kell tanulni a magas sarkú cipőben járni a mai huszonéveseknek is. Mintha előrebuknának a nők, olyan magasak a sarkak, amelyek sokszor más színűek, mint a cipő felsőrésze.

A szexi tűsarkak ellentéteként megjelennek a főleg a nadrágokhoz praktikus, férfias, lapos fűzős félcipők.

A lábbelik többsége olykor két-három árnyalat kombinációjából áll. Az élénk, tiszta piros, kék és lila színek szinte sokkolnak, viszont leáldozott a strasszdíszítésnek - áll a DivatMarketing című szakfolyóirat nyári előzetesében.

A díszítéseknél előtérbe kerülnek a nagy üveggömbök, fémlemezek és hatalmas medálok, amelyek főleg az egyszerű körömcipőkön és a balerinacipőkön mutatnak.

A táskák egy része szinte futurisztikus külsejű és nemcsak azért, mert kedvelt az ezüst bőr, a fémkeret, a fémlemez, a szegecs, a szembetűnő cipzár.

Az etnós, barokkos, batikolt, színátmenetes bőrök és alapanyagok gyakoriak lesznek, akárcsak a behúzások, bordák és raffolások.

A formákat illetően a klasszikus kicsi vagy a nagyobb borítéktáska és a zsákszerű szütyő egyaránt feltűnik. A vállra akasztósok mellett látni sok füles ridikült, tornazsákra hasonlító fazont és "óvodás" táskát is.

A pattintós zárak egyértelműen az ötvenes éveket idézik, akárcsak a puhán bordázott vagy szteppelt pasztellszínű bőrtáskák, amelyek mindent elnyelnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását