2024. április 29. - Péter

Több kérdésről népszavaznak Esztergomban

Esztergomban - az országos népszavazással párhuzamosan - vasárnap helyi népszavazást tartanak a város hosszú távú fejlesztési tervének felgyorsításáról. A polgármester bizalmi szavazásnak nevezte a végeredményt, az ellenzék szerint a város vezetője költek
2008. március 7. péntek 15:42 - Hírextra

"Ez a szavazás bizalmi jellegű" - mondta Meggyes Tamás polgármester, hozzátéve, ha az igenek lesznek többségben, akkor társadalmi vitára lehet bocsátani olyan nagyobb beruházások előrehozását, mint egy sportcsarnok, vagy egy fedett uszoda építése.

Nyíri Attila MSZP-s képviselő az önkormányzat által támogatott hetilapban jelentette ki, a polgármester a jobboldali többséggel arra kér felhatalmazást, hogy nagyon rövid idő alatt elkölthessenek többmilliárd forintnyi hitelt.

Szocialista és baloldali képviselők egyaránt nyílt levélben fordultak a polgármesterhez és a választási iroda vezetőjéhez, hogy vonják vissza a kérdést, ne tartsák meg a népszavazást, mert az a költségvetést érinti.

A város vezetője az MTI kérdésére elmondta, a program felgyorsítása egy- és ötmilliárd forint közötti többletkiadást jelenthet, hitelből vagy ppp konstrukcióban megvalósuló beruházásokkal. "Csak az ésszerűség határain belül vállalunk kockázatot, mert csődöt nem fogunk a város nyakába hozni" - fogalmazott Meggyes Tamás.

A polgármester szerint, ha városfejlesztés hosszú távú programjáról a többség nemmel voksolna, a tervet lépésről lépésre újratárgyalják. "Viszont, ha az igenek lesznek többségben, ahhoz meglesz a büdzsé is" - fogalmazott Meggyes Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását