2024. április 29. - Péter

Közös szervezet alakult

Tegnap az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) – a magyarországi politikai ifjúsági szervezetek között elsőként – megalakította határon túli csoportját, az Esztergom-Párkányi közös helyi alapszervezetet.
2007. december 22. szombat 16:53 - Hírextra

2007. december 21-én megszűnt a schengeni határ Magyarország és Szlovákia között. Az IKSZ kiemelt fontosságú feladatának tartja a határon túli magyar fiatalokkal történő kapcsolatépítést, közös programok szervezését.

A schengeni határ megszűnésével fontos állomásához érkezett az új magyar nemzedék közéleti szerepvállalása is, melynek a nemzeti érdekek hatékony érvényesítésén túlmenően az egymással való kölcsönös szolidaritást és közös kultúránk ápolását is fel kell vállalnia.

Az alakuló ülésen Gaal Gergely az IKSZ regionális alelnöke örömét fejezte ki, hogy elérkezett a rendszerváltás óta várva várt pillanat, amikor az Európai Unió adta keretek között megkezdődhet a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése.

Stágel Bence IKSZ alelnök szerint lépésükkel hozzá kívánnak járulni a trianoni békeszerződés és a 2004. december 5-i népszavazás okozta sebek gyógyulásához.

Lészkó Éva, az újonnan létrejött IKSZ alapszervezet elnöke külön köszönetét fejezte ki a KDNP, a Fidesz, a Fidelitas és a Magyar Koalíció Pártja helyi csoportjainak a szervezésben nyújtott közreműködésükért.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását