2024. április 29. - Péter

Punklegenda a Szigeten!

Biztossá vált, hogy az idei Szigeten fellép a legendás Sex Pistols együttes, amely először a koncertet Magyarországon; mostanra igent mondott a szervezőknek a Kaiser Chiefs, Róisín Murphy, valamint Lauren Harris is - közölte Vető Viktória, a fesztivál saj
2008. március 5. szerda 15:53 - Hírextra
A hetvenes évek legendás brit zenekarát, a Sex Pistols-t sokan tartják minden idők legnagyobb hatású punkegyüttesének. A Pistols rövid fennállása során mindössze egy nagylemezt adott ki (Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols), de nem ritkán botrányba fulladó koncertjeivel, újszerű stílusával és számaival szinte sokkolta a brit könnyűzenei életet. A zenekar a kilencvenes években állt össze újra, és - noha a basszusgitáros, Glen Matlock két éve már a Sziget vendége volt - Magyarországon augusztusban lépnek fel először együtt - hangsúlyozta közleményében Vető Viktória.
Mint írta, a Kaiser Chiefs 2004-es bemutatkozó albumának (Employment) megjelenése óta az egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott brit gitárzenekara. A leeds-i együttesről - mely nevét furcsa módon egy dél-afrikai futballcsapattól kölcsönözte - úgy tartják, a szigetország legjobb beat/pop-hagyományainak örököse.

Öt éve a Moloko énekeseként már járt a Szigeten az ír származású Róisín Murphy. Az azóta már szólókarrierjét építő énekesnő azóta is a nemzetközi popzenei élet egyik legkedveltebb előadója, augusztusban a nagyszínpadon találkozhatnak vele hazai rajongói.
Valódi különlegességnek ígérkezik, hogy az Iron Maiden nulladik napi koncertjét a banda basszusgitáros-főnökének, Steve Harris-nek a lánya, Lauren Harris és zenekara vezeti fel. Lauren karrierje nemrég indult, de annál ígéretesebb: noha kezdetben titokban tartotta, ki is édesapja, együttesével már végigjárta a legnevesebb fesztiválokat - említette érdekességként a Sziget sajtófőnöke.

Az idei fesztiválra már kaphatóak a napijegyek és a bérletek, május 15-ig a tavalyi elővételes áron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását