2024. április 27. - Zita

Pajzán mese ötödikeseknek

Pajzán gondolatokat sugalló tételt kaptak ötödikes diákok a román nyelv és irodalom tantárgyversenyen, ahol mesét kellett kitalálniuk. A Bákó megyei tanulók fogalmazókészségének és alkotóképességének megállapítására tökéletesen alkalmas lett volna az ötle
2008. február 29. péntek 16:59 - Hírextra

Ezzel teljesen váratlan területre irányították a tízéves gyerekek gondolait.

"Egyszer volt, hol nem volt, élt egy híres király és királyné. Mindketten fiatalok voltak és szépek, és mivel gyereket akartak, többször is mindent megtettek a siker érdekében" - olvashatták a meglepett ötödikesek, akiknek innen kellett folytatniuk a történetet.

A tantárgyversenyen részt vevő egyik diákot, Mihait meglepte a bevezető, csak alig néhány mondatot mert írni. Bevallotta: fantáziája nagyon messzire szárnyalt. A verseny másik résztvevője, Laurentiu a sajtónak elmondta: a mesében varázslóként tüntette fel magát, aki impotenciagyógyításra alkalmas tablettával sietett a király segítségére.

A tantárgyverseny szervezésével megbízott tanár semmi rendkívülit nem lát a tételben. Az oktatási rendszert hibáztatja, amiért a gyerekek már tízévesen "butaságokra" gondolnak. A pedagógus szerint túl korán vezetik be a szexuális nevelésről szóló tantárgyakat az iskolai tanrendbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását