2024. április 28. - Valéria

Rendezzük át a lakást!

Jól érzed magad otthonodban? Ha lakásod falait inkább fojtogató rácsnak véled, ne költözz, inkább rendezz! A Feng Shui (jelentése szél-víz) része az ősi kínai természettel foglalkozó filozófiának. Erősíti a természet és az ember közötti kapcsolatot, illet
2008. február 28. csütörtök 10:47 - Hírextra
A Feng Shui alapelve, hogy a természettel való együttélés jobb az embereknek, mint a tisztán anyagias szemlélet.

Életünket mélyen befolyásolja az, ami körülvesz minket fizikailag és érzelmileg egyaránt. Ha negatív szimbólumokkal, hangzavarral és különböző formákban megtestesülő rútságokkal rendezzük be otthonunkat, az kihat a mindennapjainkra is. De ha gyönyör, érzékiség, kedvesség, sugárzik lakásunkból, akkor a körülöttünk lévőket is megajándékozzuk.

A Feng Shui mestereinek képességei közé tartozik a metafizikai energiák felismerése és azok mozgásának bemérése. A térrendezési eszmerendszer mára amolyan "építészeti akupunktúrává" vált. A mesterek épületeknél és különböző tájakon használják a metafizikai érzékelőjüket, hogy bemérjék a rossz és jó energiák elhelyezkedését.

Ezzel a módszerrel állapítják meg, hogy hova kerüljön a fürdőszoba, merre nézzenek az ajtók, hol legyenek a tükrök, melyik szobában milyen növényt kell tartani, vagy hogy merre legyen az ágy. Ha például a pároddal szexuális problémáitok vannak, akkor valószínűleg át kell rendezni a hálót, hogy a chi (természetes energia) áramlása javuljon.

Az öt elem és területeik

Ma már nem szükséges, hogy a Feng Shui elvei szerinti lakberendezést megvalósító szakember önmaga képes legyen érzékelni az energiákat, léteznek erre a célra megbízható eszközök. A Feng Shui napjainkban már jelentős eleme a nyugati belsőépítészetnek és lakberendezésnek is.

A térrendezési módszer a 21. századra jövedelmező üzleti fogássá is vált, ezért vigyázni kell a kellékek vásárlásával. Metafizikai gyártmányok tömkelegével fellelhetők a kivágott hold- és bolygó papírformáktól kezdve az oktogon alakú tükrökön keresztül a fasípig, természetesen mind az egészségünkért, vagy épp a potenciánk növelése érdekében.

Ezért mielőtt magad próbálnád helyreállítani az otthonodban keringő energiákat, érdemes szakkönyveket tanulmányoznod, és megismerkedni a Bágua-térképpel, mely a Feng Shui szerinti lakberendezés alapja. Ez a térkép tartalmazza az öt alapvető elemet, amely a víz, a fém, a fa, a tűz és a föld.

Mindegyik elemhez tartozik egy vagy több életterület, a vízhez a karrier, a fémhez a gyerekek, alkotókészség illetve a pártfogók és utazás, a fához a gazdagság és siker, valamint a család és egészség, a tűzhöz a hírnév, a földhöz pedig a szerelem, házasság, illetve a tudás és bölcsesség. A térkép helyes használatához azonban érdemes hozzáértőhöz fordulni.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását