2024. április 28. - Valéria

Öt éves és sikeres

Lakáskultúra élőben, interaktív kiállítás és vásár nyílik 2008. március 14-én a Papp László Sportarénában. Ma már az otthon nem csak fedél a fejünk felett, hanem az önkifejezés egy nagyon fontos eszköze. Három napon keresztül ismét randevúra hívják a téma
2008. március 13. csütörtök 15:58 - Malina Adrienn
A figyelem olyan termékek felé koncentrálódik, melyek karakterisztikusan meghatározzák életterünk atmoszféráját, a harmóniára való törekvés pedig mindennapjaink részévé vált. Mutasd a lakásod, megmondom ki vagy! Bár ez nem teljesen így van, mindenesetre sokat elárul egy emberről, hogy hogyan él. Nem minden a pénzen múlik. Ízléses, egyedi lakást is lehet viszonylag olcsón kialakítani. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Persze, mint minden más, pénzzel ez is egyszerűbb.

Az esemény, évről évre népszerűbb

2005-ben, az első ilyen kiállításon 8000 négyzetméternyi terület állt a kiállítók és érdeklődők rendelkezésére, 2006-ban pedig már 8700 négyzetméternyi területen várták a több mint 35 ezer látogatót. A kiállítás dinamikusan fejlődik, és a 41 éve fennálló Lakáskultúra magazin is a rendezvény mellé állt, már a kezdetektől. Az öt év alatt több, mint összesen több, mint 120 ezer látogató, 660 kiállító, 500 millió forintos reklámkampány és több, mint 60 millió forint értékű kisorsolt nyeremény a látogatók és kiállítók részére. 2007 augusztus végéig a kiállítói terület több, mint 35 százaléka elkelt. A látogatók nagy része szívesen csinosítja, szépítgeti otthonát, igyekszik a jobb minőségű terméket megvásárolni, nem a legolcsóbbat keresi, és szívesen ismerkedik más kultúrák lakberendezési stílusával. A legtöbben a kiállítók termékei miatt mennek el a kiállításra, konkrét elképzeléssel és nem csak nézelődés céljából.

Információk
Helyszín: Papp László – Budapest Sportaréna
1143 Budapest, Stefánia út 2.
Nyitvatartás: 2008. március 14. – 16-ig 10:00 - 18:00
Jegyárak: 1600 Ft Felnőtt jegy; 990 Ft Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas); 3800 Ft Családi jegy (2 felnőtt + 3 gyerek 7-14 éves korig); ingyenes 6 éven aluli gyerek.
Jegyek elővételben megvásárolhatók a TicketA online jegyirodában, illetve a helyszínen is.
Jön a tavasz, vagy már itt is van. Ilyenkor még inkább nyitottak vagyunk lakásunk átalakítására, felújítására, és rájövünk, hogy aktuálissá vált néhány kedvelt, de már kicsit lehasznált bútor cseréjére is. A kiállítás vonzó lehet mindazok számára, akik stílustól függetlenül, az egyedi ízlésnek megfelelően, meghitt családi fészket, személyiségükhöz és életstílusukhoz minden apró részletében illő környezetet szeretnének kialakítani. A rendezvény ideje alatt találkozhatunk azokkal, akik a kor modern vívmányit követve, vagy akár a klasszikus vonalakhoz híven, ötletek ezreit keresik, hogy hangulatosabbá és kényelmesebbé tegyék otthonukat. Ez a rendezvény, nemcsak egy hagyományos kiállítás, vásár. A szakemberek személyre szóló tanácsadása, a felmerülő kérdésekre adott szakszerű válaszok, segítenek a érdeklődők álmait megfogalmazni, és a megvalósításhoz szükséges fürdőszobák, konyhák terveit kialakítani.

A mai otthonokhoz és igényekhez közelebb áll a Sportarénában felvonuló több száz gyártó és forgalmazó több ezernyi árucikke. A fakanáltól kezdve a kis színes mécses tartón át a bőrkanapéig szinte mindent meg lehetett nézni, vásárolni vagy akár megrendelni. A bőr talán soha nem volt annyira divat, mint az utóbbi években. Nemcsak az ülőgarnitúrák, hanem a székek és az túlzottan nagy fotelek is ebből készülnek azoknak, akik meg tudják fizetni ezt a természetes nyersanyagot.

Szakértők szerint a legtöbb pénzt manapság a fürdőszobákra költik egy-egy új lakás kialakításánál. Kettőtől húszmillióig terjednek a fürdőszobákra fordított összegek, melyeket a konyhára szánt pénzek meg se közelítenek. Egyre drágább és különlegesebb alapanyagokat használnak a fürdőszobák felületeinek burkolására. A színes mozaikok divatja tovább tart. A márványzúzalékból vagy üvegtéglából készült falak, a Corianhoz hasonlító anyagból öntött szuperlapos mosdók, a hatalmas, kerektálas kézmosók és további, a hétköznapi ember számára felfoghatatlan dolgok. Mi csak annyit látunk belőle, hogy „szép, ezt vegyük meg”.

A 21. század kiállítási kultúráját, mint oly sok mindent napjainkban, az interaktivitás jellemzi. A szervezők itt is különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy sok új élmény, ötlet, színes programok várják a látogatókat. A látványkonyhában finomakat főznek a mesterszakácsok, a nappaliban ismerkedés a legújabb házi-mozirendszerrel, a gyereksarokban a kicsikre szakértő
felügyelők vigyáznak. A mintaszobákban különböző stílusban berendezett enteriőrök láthatók, ismert lakberendezők segítenek praktikus tanácsokkal, tippekkel. Ingyenes látvány-és konyhatervezés, feng shui tanácsadás várja mindazokat, akik ellátogatnak a Papp László Sportarénába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását