2024. május 3. - Tímea, Irma

Önkormányzati bérlakásokat építenek

Önkormányzati bérlakásokat építenek Kaposváron; a már idén elkezdődő, s 2010-ig szóló program keretében 1,5 milliárd forintból 100-120 bérlakás készül el, ebből az idén 30-at adnak át - közölte a város polgármestere kedden, sajtótájékoztatón.
2008. február 26. kedd 18:27 - Hírextra

Szita Károly (Fidesz) hangsúlyozta: noha az állam nem támogatja a bérlakások építését, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy otthonhoz juthassanak azok, akiknek nincs anyagi lehetőségük saját lakás vásárlására, vagy ház építésére, egyedül az önkormányzattól várhatnak segítséget.
A polgármester tájékoztatása szerint Kaposváron jelenleg 1.167 önkormányzati bérlakás van. Ez a teljes lakásállomány négy százaléka, ami azonos az országos átlaggal. Úgy vélte, hogy ezt legalább meg kellene duplázni ahhoz, hogy a jogos igényeket ki tudják elégíteni.

Szita Károly emlékeztetett rá, hogy 2001-től, az ötven százalékos állami hozzájárulást biztosító Széchenyi Terv keretében két év alatt 280 önkormányzati bérlakás épült Kaposváron.
A 2003-ban utolsóként átadott lakásokat követően most először - az országban talán egyedüliként - ismét bérlakásokat épít az önkormányzat - mondta Szita Károly hozzátéve: ehhez kamattámogatott infrastruktúrafejlesztési hitelt vesznek fel.

A polgármester elmondta továbbá, hogy ez évben is folytatják a fiatal diplomások letelepedését segítő programot. Tavaly tíz közművesítetlen, az idén újabb huszonöt, de már közművesített telket adnak saját tulajdonba kaposvári cégeknél dolgozó szakembereknek, jelképes egy forintért.
A lakásépítési programmal az önkormányzat nem csak a családok otthonteremtéséhez akar hozzájárulni, de a helyi vállalkozásoknak is munkát ad - emelte ki Szita Károly.

Kaposváron mintegy 300 önkormányzati lakást igénylőt tartanak nyilván, közülük 100-nak azonnali segítségre lenne szüksége - mondta a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását