2024. április 29. - Péter

Hétszázadszor a dzsungelben

A dzsungel könyve című musical jubileumi előadáshoz érkezett: Dés László, Geszti Péter és Békés Pál darabját pénteken játsszák 700. alkalommal a Pesti Színházban - tájékoztatta a Vígszínház művészeti titkára szerdán az MTI-t.
2008. február 6. szerda 16:11 - Hírextra

Magyar musicalt egy helyszínen ennyiszer még sosem játszottak, s ezzel A dzsungel könyve csúcsot döntött - hangsúlyozta Czobor Margit.

A Rudyard Kipling azonos című regénye alapján készült zenés játéknak tizenkét évvel ezelőtt, 1996. január 28-án volt a bemutatója. A Hegedűs D. Géza rendezésében és a néhai Imre Zoltán koreográfiájával látható produkció a Pesti Színház eddigi legnagyobb sikertörténete. A teátrum összegzése szerint ez számokban kifejezve - pótszékek nélkül - mintegy négyszázhúszezer nézőt jelent.

Az eredeti szereposztásból Kútvölgyi Erzsébet (Bagira), Borbiczki Ferenc (Akela), Reviczky Gábor (Balu) és Méhes László (Ká) változatlanul színpadra lép, ráadásul három Maugli - Csöre Gábor, Király Attila és Dányi Krisztián - közül "válogathat" a közönség.

A darab szereplői közül Borbiczki Ferencet és Méhes Lászlót illeti meg a csúcstartó titulus, ők ugyanis mind a hétszáz előadáson részt vettek.

A dzsungel könyve a farkasok közt nevelkedett embegyerek, Maugli története, akinek vadonbeli élete szorosan összefonódik Bagira, az emberek ketrecéből szabadult feketepárduc, Balu, a törvényt bölcsen oktató medve, Ká, a titokzatos óriáskígyó, valamint Sír Kán, a bosszúra és embervérre szomjas tigris történetével. Szó van születésről és halálról, befogadásról és kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról - vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását