2024. április 28. - Valéria

A téli gasztronómia ünnepe

A hagyományos téli gasztronómia ünnepére készülnek Szegeden az első Szegedi Kocsonya Fesztivál szervezői - tájékoztattak hétfőn a program megálmodói.
2008. január 29. kedd 06:53 - Hírextra
Pál Ildikó a Szegedi Vásár és Piac Kft. rendezvényszervezője a távirati irodának elmondta: néhány vendéglőssel beszélgetve született az ötlet. Nyáron ugyanis rengeteg program várja a Szegedre érkezőket, télen viszont kell valami olyan, amiért érdemes kimozdulni.

A karácsonyi rendezvények utózöngéjeként és a nyári programsorozatokat megelőzve, tehát igazi, hagyományos ízeket kínáló gasztronómiai kavalkádra számíthatnak hétvégén a Mars térre látogatók.
A szervező elmondta: bár a fesztivál névadója a kocsonya, lesz disznótoros, káposztás ételek és jó csülökpörkölt is csütörtöktől vasárnapig. A főételek mellett savanyúságokat, száraz kolbászokat is kínálnak majd, de az édes szájúak lekvárokat, szörpöket is kóstolhatnak a gyógyító kenyerek mellett. Emellett faszénen sült kürtöskalács és aszalt gyümölcsök is lesznek a terülj-terülj asztalkákon. Mindezt persze a Dél-Alföld hagyományos ízvilágával komponálva. S hogy a vendégek ezek után szomjukat is olthassák, igazi alföldi pálinkát és forralt bort kortyolhatnak.

A hangulatról szegedi zenekarok gondoskodnak majd, így aki tele tömte a hasát, rögtön le is táncolhatja a vacsorát.

Persze nem csak a fiataloknak lesz jó mulatság a Kocsonya Fesztivál, hisz a kicsiket játszóház várja majd egész hétvégén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását