2024. április 28. - Valéria

Kocsonyafesztivál

Február utolsó hétvégéjén (22-24) rendezik meg a VIII. Miskolci Kocsonyafesztivált, az idei rendezvény igazi "zöld" esemény lesz, ugyanis 2008 a kétéltűek nemzetközi éve - ismertette a rendezvénysorozat részleteit Rózsa Edit, a program főszervezője.
2008. január 28. hétfő 07:09 - Hírextra
Mint mondta, nem véletlenül csatlakoznak a kétéltűek évéhez, hiszen a fesztivál jelképe a legendás miskolci béka, ami a híres kocsonyában pislog. A kocsonyafesztivál honlapjáról (www.kocsonyafesztival.hu) például egy kattintással el lehet jutni Pixie-hez, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark afrikai ökörbékájához, a fesztivál "webbékájához". Mindennapjait egy webkamerán keresztül élőben lehet követni. "Pixie egyébként békablogot is ír, amely igazi +békaperspektívából+ mutatja be a körülöttünk lévő világot" - tette hozzá a főszervező.

Rózsa Edit arról is beszámolt, hogy szinte az egész világ felfigyelt már Pixire, még Ecuadorból is van egy visszatérő látogatója. A fesztivál ideje alatt egyébként számos helyen helyeznek el webkamerát, hogy az interneten keresztül a világ bármely pontjáról figyelemmel kísérhessék az érdeklődők a Miskolcon zajló eseményeket.

Bár maga a kocsonyafesztivál február 22-én kezdődik, előzetes programokkal már február 9-én készülnek. Lesz például kocsonyális séta, Brek Tájoló túra és geocaching verseny.
Természetesen a rendezvénynek nemcsak a brekegő, pislogó kétéltű a főszereplője, hanem a kocsonya is, és persze maga a település, hisz' erre a három napra visszaköltözik a belváros utcáiba a régi kereskedőváros hangulata és a látogatók megtapasztalhatják a miskolci vendégszeretetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását