2024. május 2. - Zsigmond

Wagner Abu Dzabiban

A jövőben rendszeresen hallhatók lesznek majd Richard Wagner (1813-1883) operái a Perzsa-öböl mentén - legalábbis ezt tűzte ki céljául az arab világ Abu Dzabiban létrejött első Richard Wagner Társasága.
2007. november 8. csütörtök 16:23 - Hírextra
"Ami a távlatokat illeti, minden évben szeretnénk fesztivált rendezni" - mondta Ronald Perlwitz, a Társaság főtitkára a dpa német hírügynökség tudósítójának. Összességében a romantikus muzsika áll majd a középpontban és - a főtitkár szerint - "nem kell mindig Wagnernek lennie".

Perlwitz úgy találja, hogy kettős kötelezettség hárul a Kelet Wagner rajongóira. "Egyrészt arról van szó, hogy Wagner műveit itt is megismertessék, másrészt ugyanakkor fiatal művészeket szeretnénk tevékenységünkkel támogatni" - mondta a 37 éves nyelvtudós, aki a párizsi Sorbonne Egyetem kirendeltségén oktat Abu Dzabiban. Doktorátusi dolgozatában a német romantikával foglalkozott és ezen az úton jutott el Wagnerhez. A 2007. február 4-én alapított Richard Wagner Társaságnak a Perzsa-öböl mentén mintegy harminc tagja van, köztük többen emírségbeliek.

Az arabok affinitását Richard Wagnerhez főleg a zenéhez és a szöveghez való szoros kötődésben látja Perlwitz. "Zenéje romantikus, nagy szerepet játszanak benne az érzelmek. Ez olyasvalami, ami megszólítja az arab lelket" - hangsúlyozta a nyelvtudós és hozzátette: "Európában egy fiatal nő el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet egy nemes lovag, nálunk még széles körben elterjedt a képe. Wagner témáinak még van mondanivalója az emberek számára".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását