2024. április 27. - Zita

Peter Noone hatvan esztendős

A hatvanas évek első felétől, a beatkorszak kezdetétől Angliában, Amerikában, de szerte az egész világon hatalmas tömegben árasztották el a könnyűzenei piacot a tehetséges előadók és együttesek. 1964-1970 között működött Herman,s Hermitts vagyis Herman és
2007. november 4. vasárnap 17:37 - Hírextra

A Merseybeat hullámain érkező Herman,s Hermitts sok nagy slágerrel örvendeztette meg a lágyabb beatzene híveit. Elsősorban az éppen negyven esztendeje megjelent No Milk Today, valamint a Silhuettes, a Show Me Girl, az I am Henry VIII. I am, a Mrs Brown is Gotta Lovely Daughter és mások.
A kellemes, bár kissé édeskés hangú Peter Noone 1947. november 5-én született Park Hospitalben, Manchester közelében. Bár elsősorban énekesként vált híressé, azért gitározni, zongorázni is megtanult és szerzőként is segítette együttesét.

Tizenéves volt, amikor először színpadra lépett Peter Novak néven. A tizennyolcat sem töltötte be, amikor megalakult a dallamos slágerzenét játszó banda. Nagyjából azonos korú legények kerültek össze, de csak Noone neve maradt fenn az idő rostáján. Az 1964-ben megjelent I,m into Something Good listavezető siker lett Nagy-Britanniában. A Magyarországon is bemutatott 1965-ös Pop Gear (Slágerrevű) című zenés filmben szerepelt a zenekar.

Elsősorban Angliában fogadta be a közönség a Mickie Most által menedzselt csapatot. A Can,t You Hear My Heart Beat, Busstop, a Wonderful World után a Mrs Brown Is Gotta Lovely Daughter a tengerentúlon is befutott - "odaát" listát is vezetett.

Érdekes, hogy a No Milk Today (Ma nincs tej) című daluk, amely a zenekar nevének hallatán beugrott, Nagy-Britanniában csak 7. volt, Amerikában a 30 közé sem került. Játszották más együttesek nagy sikereit is: a Bus Stop (Hollies) és a Dandy (Kinks) illett az ő zenei világukhoz is. Utolsó sikereik a There,s Kind of Hush, a My Sentimental Friend, majd a Years May Come, Years May Go 1970-ben.
Amikor feloszlott a Herman,s Hermitts, Peter Noone szólókarrierrel próbálkozott, de nem nagyon kapkodtak utána. Kapott viszont szereplési lehetőségeket filmekben és televíziós műsorokban, s ebben a minőségében nagyon szerették őt hazai tájakon és Amerikában is.

A nyolcvanas évek végén ő volt a VH1 My Generation című program műsorvezetője. Turnézott a Herman,s Hermitts együttessel, de ez már nem az eredeti társaság volt. Idén tavasszal ő maga is énekelt egy televíziós énekversenyen, amelyben ő a fiatal nemzedék mentoraként kapott szerepet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását