2024. április 19. - Emma

Méltányos ár a jó kávéért

A világ egyik legjelentősebb kávé-előállító és -forgalmazó cége egyre több országban indítja el Fenntartható Minőség nevű programját, amelynek lényege, hogy a jó kávét termelőknek sokkal többet fizetnek és fejlesztik a dolgozók életminőségét, mégpedig abb
2007. október 17. szerda 19:01 - Hírextra

A Nespresso - amely a Nestlé prémium minőségű kávékkal foglalkozó üzletága - programját az Esőerdő Szövetséggel és nonprofit környezetvédő csoportokkal együtt dolgozta ki.

Az akció kezdete óta eltelt három év alatt több mint 16 ezer farmon javult a zöldkávé minősége, sikerült betartani a szigorú szabványokat és nagyobb jövedelemhez jutottak a termelők is.

Ezek a normák jobb körülményeket teremtenek a farmon dolgozók és közösségeik számára, és óvják azokat a természetes erőforrásokat, amelyek hiányában a termesztők elveszítenék megélhetésüket.
Brazília, Kolumbia, Guatemala és Costa Rica után a világcég - első afrikai piacként - hamarosan Kenyában is bevezeti a kiváló minőségű kávékra utaló, AAA betűkkel jelölt programját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását