2024. április 28. - Valéria

Adventtől Mikulásfesztivál Nagykarácsonyban

November 4-én kezdődik és január 6-ig tart Nagykarácsonyban a Mikulás fesztivál; a programsorozat kezdetére megújul a nagyszakállú ajándékosztó rezidenciája - mondta el az MTI-nek hétfőn a programsorozatot szervező kht. ügyvezetője.
2007. október 15. hétfő 18:48 - Hírextra
A hagyományos játszóházi rendezvények mellett az idén előadást is láthatnak a magyarországi Mikulás otthonába látogatók: A Tihanyi Vándor Színpad mutatja be a Mikulásfalvi mesék című mesejátékot - mondta el Mészáros Géza.

November 28-án Nagykarácsonyból indul a Coca-Cola karaván, s ez alkalomból tartják az amerikai és a magyar Mikulás találkozóját, decemberben pedig a finn ajándékosztó látogatja meg magyar kollégáját. A programsorozat részeként advent első vasárnapján megnyílik a Szeretet Posta, a nyitóünnepség díszvendége a Mikulás lesz.

A fesztivál idejére megújul a Mikulás dolgozószobája: az eddigi nádborítás helyett elegáns, bordós-lilás tapétával burkolták a falakat, s kandallót állítottak be. Színesre festették a segítő manók rezidenciáját, valamint a kis látogatók fogadására szolgáló meseszobát.

Díszkivilágítást kap a Mikulás-ház, az udvarban parkoló csillagjáró szán és a szobák is. A hátsó udvarba pedig rövidesen megérkeznek az ősz apó szarvasai. Az udvaron avatásra kész a jóság csodakútja, amelybe ha bedobnak a kicsik egy olyan pénzérmét, - vagy bármilyen kisebb tárgyat - amelybe előzőleg "belesuttogták" az utóbbi napokban elkövetett csínyeket, a "rosszasságtól" megszabadulva járulhatnak a Mikulás színe elé. Az ajándékosztó pedig nem csak mesét mond és beszélget a kicsikkel, hanem meg is vendégeli őket egy-egy pohár mézeskalács ízű karácsonyi kakaóval.

Bár Mikulás napjáig még csaknem nyolc hét van hátra, lassan megtelik a Télapó előjegyzési naptára: eddig hatezernél többen jelentkeztek a programokra. Tavaly 14 700 látogatója volt a Mikulás-háznak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását