2024. május 12. - Pongrác

Irak: Karácsonyra hazamehetnek

Az év végéig ezer brit katonát vonnának ki Irakból, jelentette be kedden, első iraki látogatásán Gordon Brown. A brit kormányfő közölte, hogy két hónapon belül átadhatják Bászra tartomány felügyeletét az iraki hatóságoknak.
2007. október 2. kedd 18:57 - Hírextra
Karácsonyra már ezer brit katona hazatérhet- közölte Gordon Brown újságírókkal a bagdadi brit nagykövetség előtt. A szigetország miniszterelnöke megerősítette, hogy november végére átadhatják a déli Bászra tartomány felügyeletét az iraki hadseregnek. A britek korábban már három tartomány ellenőrzést az irakiakra bízták, és már csak egyedül Bászrát felügyeli az Egyesült Királyság hadserege.

Brown Bagdadba érkezése után egy órás megbeszélésen vett részt Núri Al-Máliki iraki kormányfővel, aki közleményben tudatta, hogy az iraki csaptok a lehető leghamarabb készek átvenni Bászra irányítását.

Brown alapvetően szükségesnek nevezte Irak újjáépítését, és bejelentette, hogy egy befektetési és fejlesztési ügynökség létrehozását tervezik a tartomány gazdaságának fellendítésére.

A brit kormányfő bagdadi tárgyalásai után Bászrába utazott, hogy meglátogassa a repülőtéren állomásozó 5250 brit katonát, akik főleg az iraki hadsereg és rendőrség emberinek kiképzését végzik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását