2024. május 17. - Paszkál

Exluzív interjú a megkéselt olimpikonnal (hangoshír!)

Ungvári Miklós, néhány napja a Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon bronzérmet szerzett a 66 kilogrammosok között, szombat hajnalban viszont megkéselték.
2007. szeptember 25. kedd 15:30 - Hírextra

Ungvári szombaton a barátaival Cegléden egy diszkóban szórakozott, ahol - elmondása szerint - a biztonsági őrök támadták rá. Dulakodtak, majd valaki hátulról megszúrta a lábát. Sok vért vesztett, kórházba került. A combján 5 centi mély sebet szerzett. Ungvári Miklós nem tett feljelentést, a Pest megyei rendőrség hivatalból kezdett nyomozni az ügyben.

A sportoló a Pont FM Rádiónak nyilatkozott a történtekről. 

Pont FM: Először is, hogy vagy a sérülés után?

U. M.: Köszönöm, már kezdek lábadozni. Ahogy az orvosok fogalmaztak már kielégítő az állapotom.
Pont FM: Pontosan mi történt? Hol szúrtak meg?

U. M.: Barátaimmal, ismerőseimmel lementünk egy kicsit szórakozni, hiszen több hónapig nem voltunk szórakozó helyen, mert a VB-re és a felkészülésre koncentráltunk. Most úgy gondoltuk, hogy egy kis ünneplésnek épp itt az ideje. Hajnali fél 2 felé némi dulakodásba torkollott ez az este. Én próbáltam lefogni az egyik számomra ismeretlen embert, közben hátulról a combomon sérültem, nem tudom hogy ki vagy hogyan, de combon szúrtak. 

Pont FM.:  Mennyire veszélyes ez a sérülés? 

U. M.: A mostani diagnózis szerint egy hónap kényszerpihenőre kell mennem, bár amúgy is lett volna két hét aktív pihenő, kicsi szusszanás a világbajnokság után. Most ez nekem egy hónap lesz, az orvosok legalábbis ezt mondták. Sajnos egy kicsit az izom is sérült, ami meghosszabbítja a gyógyulás szakaszát. Szerencsére létfontosságú eret vagy ínt nem ért a szúrás. Remélem az olimpiai felkészülés során ez nem fog hátrányként jelentkezni. 

Pont FM: Egy ilyen kényszerpihenő akár jól is jöhet neked?

U. M.: Én egy hiperaktív, mindig mozgolódó ember vagyok. Nem szeretek a számítógép előtt ülni, ha nem is dzsúdózok, akkor valami másfajta sporttevékenységet végzek. Hétvégeként lovagolni, motorozni járok, és ezek töltik be a nem cselgáncsra szánt időmet. Most ezeket sem tudom csinálni, és emiatt is azt érzem, hogy így még nehezebb ez az időszak.

Pont FM: Tegyük fel, hogy 1 hónap múlva újra tatamira léphetsz. Mi vár rád az elkövetkezendő szűk egy évben?

- Edzőtáborok tömkelege, versenyek. Szerencsére itt már magunk szabhatjuk meg, hogy milyen versenyen akarunk indulni. Idén november, december környékére még be van tervezve egy japán edzőtábor. Január elején egy-két felkészítő verseny, szintén edzőtáborokkal, Párizs, Hamburg, Moszkva. Utána már jön az olimpia és még előttem van a diploma megszerzésének nehézsége is.

Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását