2024. június 14. - Vazul

Exluzív interjú: Éremhalom Rióból (hangoshír!)

Baczkó Bernadett, Mészáros Anett, Hadfi Dániel és Ungvári Miklós értékelte a riói cselgáncs világbajnokságon nyújtott teljesítményüket a Pont FM Rádió munkatársának.
2007. szeptember 20. csütörtök 15:54 - Hírextra
Baczkó Bernadett vállsérüléssel küszködött a nyáron, de nemrég a besztercebányai tornagyőzelmével megmutatta, hogy jó formában van és ez kitartott a világbajnokságon is.

Pont FM: Hogy tetszik a bronzérem?

B. B.: Nagyon szépen csillog. Mielőtt kiutaztunk volna én egy ötödik hellyel nagyon elégedett lettem volna és az, hogy érmet sikerült szereznem fantasztikus pluszt ad. De elsősorban a kvótaszerzés volt a lényeg. Az érem ott van az ágyam mellett, reggel mikor felébredek, arra gondolok, hogy ezért még kicsit megfázni is megérte. Amint meggyógyulok kezdjük újra felkészülést, úgyhogy most minden tekintetben nagyon boldog vagyok.

Pont FM: Maradt benned valami hiányérzet Rióval kapcsolatban?

B. B.: Rióval nem maradt, de a döntőbe jutással, mikor a spanyollal küzdöttem ott maradt egy kicsi. Mindig komoly meccseket vívunk és mindig egy kevéssel kapok ki. Most is ez történt, de nem vagyok szomorú miatta, mert ő egy nagyon rutinos, nagy név, és igen komoly eredmény listával rendelkezik. Úgy érzem, hogy ha jövőre a pekingi olimpián meg tudom verni, akkor megérte, és nem búslakodom a mostani döntőbe jutás elvesztése miatt.

A mindössze húsz esztendős Mészáros Anett is óriási bravúrral bronzérmet szerzett Rio de Janeiróban. Anettról, Csák József, a csapat irányítója a következőket nyilatkozta az elutazás előtt: „Sok múlik a sorsoláson, de Anett súlycsoportjában, a 70 kg-ban elég kevesen vannak, így kis szerencsével dobogó közelbe kerülhet.”
Ő oda is ért.

Pont FM: Hogyan élted meg a mérkőzést?

-M. A.: Nagyon jó érzéssel töltött el, amikor a bronzért küzdhettem és egy nagyon jó nevű holland hölgyet tudtam megverni, úgyhogy felemelő érzés volt.

Pont FM: Mennyiben segítség, hogy nem kell már harcolni a pekingi repülőjegyért?

- Óriási kő esett le a szívemről, mert így sokkal könnyebb lesz versenyezni, nem kell minden héten versenyezni, elutazni, súlyt hozni, ez nagyon nagy könnyebbséget jelent számomra.


Hadfi Dániel a 100 kg-osok között szerzett bronzérmet és ezzel együtt olimpiai kvótát. Hadfi remekül menetelt, előbb az amerikai Volmart, majd az osztrák Birkfellnert verte meg. A harmadik mérkőzésen hosszabbítás után győzött, majd a negyeddöntőben szlovákiai Pálkovács sem tudta megállítani. Az elődöntőben a brazil Correa egy ipponnal legyőzte, ám Hadfi a bronzmeccsen diadalmaskodott a bosnyák Mekic ellen.

-Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, annak ellenére, hogy a döntőbe jutást elvesztettem, de mivel ez olimpiai kvótát is jelent nekem így elégedett vagyok. – kezdte Hadfi Dániel az értékelést.

Pont FM: Mennyit jelent, hogy megvan az olimpiai kvóta is?

H. D.: Nagy megnyugvás, de annyira nem esik le rólam a teher, hiszen az európai ranglista első kilenc helyezettje jut ki az olimpiára, és én ezt a ranglistát elég magasan vezettem. Matematikailag már nem csúsztam volna le, de örülök, hogy így megerősítettem a helyem.

Pont FM: Rió a kedvenc városod lesz?

H. D.: Igen, mindenképpen.

Az Európa-bajnok, két éve ugyancsak vb-harmadik Ungvári Miklós első meccsén wazaarival verte az ugyancsak Eb-aranyérmes grúz Kedelasvilit, majd ipponnal az üzbég Saripovot és jukóval a japán Akimotót. Következett az olimpiai és vb-harmadik kubai Arencibia, aki ipponnal jobbnak bizonyult nála. A vigaszágon a kecskeméti klasszis "cserébe" ugyancsak ipponnal lépett át a görög Zintiridiszen, az egyetlen értékelhető akcióra is képtelen kanadai Mehmedovic ellen pedig jukóval nyert. Jöhetett a bronzmeccs, amelyen minimális különbséggel ugyan, de Ungvári diadalmaskodott az örmény Nazarjan ellen.

Pont FM: Aludtál már pár napot, hogy látod ennek tükrében a világbajnokságot?

U. M.: Nagyon örültem ennek a bronzéremnek, mert a sérülések után kicsit elkedvetlenedtem, főleg, hogy kikaptam a 4 négy közé jutásért. De aztán újult erővel és az orvosok, gyúrók segítségével összeszedtem magam annyira, hogy tudtam még a vigaszágon egyet nyerni. Fantasztikus érzés volt, mert akkor már az lebegett a szemem előtt hogy meglegyen a kvóta, de a bronzérmet is elvegyem az asztalról, ha már ott van és akkor nincs megállás. A térdem miatt nem tudtam mindenbe csinnbe belemenni, a süllyesztett dobásokat nem mertem vállalni. Az egyik szemem sír a másik nevet, de örülök ennek a bronzéremnek.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását