2024. május 18. - Erik, Alexandra

Márciusban tender a Ferihegy-2 gyorsvasútra

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban dolgoznak a Ferihegy-projekt előkészítésén. Mosóczi László, a MÁV Zrt. verzérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy márciusban a gazdasági tárca koncessziós tendert ír ki a Ferihegy 2-es ter
2007. február 21. szerda 17:39 - Hírextra
A MÁV-nál az MTI kérdésére annyit közöltek, hogy a projekttel kapcsolatban a GKM illetékes információval szolgálni. Mosóczi László a Világgazdaságnak elmondta, hogy a tervek szerint a 40 milliárd forintba kerülő beruházások 2008-ban kezdődnek el, és az első szerelvények 2010-ben indulnak a Keleti pályaudvarról.

A MÁV Zrt. vezérigazgatójának közlése szerint az utasok várhatóan 1.500 forintot fizetnek az utazásért. A 20 évre szóló koncessziós időszak alatt évente 2,8 milliárd forint rendelkezésre állási díjat fizet az állam. A költségeket az első években mintegy 3.000-4.000 forintot a jegyár fedezné, a különbözetet az utasok által fizetendő 1.500 forinthoz képest a költségvetés állja jegyártámogatás címén. Ez az első évben 4,2 milliárd forintot tenne ki - írja a Világgazdaság Mosóczi Lászlóra hivatkozva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását