2021. december 5. - Vilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Összevont falu- és roma nap

A járvány miatti lezárások és szigorítások feloldása után sorra tartják a rendezvényeket országszerte. A Tolna megyei Gyulajon most először egybevonva tartották a falunapot a roma nappal.
2021. szeptember 10. péntek 07:25 - HírExtra

A helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője és a polgármester döntöttek úgy, hogy együtt ünnepelnek, ezzel is csökkentve a társadalmi különbségeket, és növelve az egymás iránti megértést egymás kultúrájának megismerésével. Nemcsak együtt ünnepeltek, hanem közösen is készültek a rendezvényre. 

Minden nagy közösségi esemény felértékelődik másfél év kihagyásával: a gyulajiak igazán odatették magukat egy példaértékű összefogással, hogy felejthetetlen legyen az élmény a falu minden lakójának, és olyan nagyszabású legyen az ünnep, mint még soha.

Az eseményt részben pályázati forrásból, más részről pedig karitatív szervezetek és önkéntesek felkérésével valósították meg.

Volt főzőverseny, melyben helyi és szomszédos falvakból érkező családok is részt vettek, ugrálóvár a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából, és fergeteges hangulatban mulatott együtt mindenki. Az ünnep sikeréhez hozzájárult, hogy a szcientológia önkéntes lelkészek már hajnalban megérkeztek Budapestről egy rakomány üdítővel, csokival, és a főzés fő alapanyagaival: káposztával több mint 70 kiló hússal - majd az ételosztásban is részt vettek.

A sok finomság mellett jól szórakozott minden korosztály, voltak gyerekprogramok, rendőrségi tájékoztatók, vásár, körhinta és minden más, ami egy falunapot izgalmassá tesz.

Fellépett a helyi óvoda, általános iskola és különböző hagyományőrző néptánccsoportok, továbbá számos zenekar, énekes, és a koncerteken már táncolt az egész nézőtér is. Az ünnep egy szabadtéri bállal zárult.

Nem számított, ki milyen etnikumhoz tartozott, egy közösség részeként együtt érezte jól magát mindenki, elfeledve azt, hogy sokuknak nélkülözniük kell a hétköznapok során.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását