2021. április 11. - Leó, Szaniszló
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elkészült Pécs arculata

Megtervezték Pécs színeit: elkészült a város vizuális arculatának koncepcióterve, mely javaslatokat fogalmaz meg a különböző városrészek épületi homlokzatainak színválasztását illetően - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
2008. június 2. hétfő 11:04 - Hírextra
Az önkormányzat által felkért, Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány neves mérnökökből, művészekből álló tagjai más és más színtartományokat ajánlanak a különböző utcákhoz, terekhez, ennek alapján fokozható Pécs mediterrán hangulata.

Úgy a belváros, mint a külső városrészek épületállományának homlokzatain, meghatározott rendben megjelenik az isztriai sárga, a velencei narancs, a pannon zöld egy-egy árnyalata. Javasolják ugyanakkor, hogy a város egész területén padokon, korlátokon, favédő rácsokon kandelábereken, információs táblákon a baranyai megyeszékhely kék-sárga színei is legyenek jelen.

Az önkormányzat Pécs arculatának megújítását várja az országosan eddig egyedülálló és a tervek szerint a helyi építési szabályzatba is bekerülő koncepciótól. A XX. század elejére a pécsi épületek homlokzatai ugyanis szürkévé váltak, a század vége felé újra színesedni kezdtek, ám ez ötletszerűen alakult, nem vették figyelembe a különböző stílusú házak által megkívánt színharmóniákat - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását