2024. május 18. - Erik, Alexandra

Letartóztatják a fogyatékosokat

A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája elrendelte a tiszalöki intézetben erőszakoskodó fiatalok előzetes letartóztatását; a végzés fellebbezés miatt nem jogerős - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivője csütö
2009. január 8. csütörtök 18:48 - Hírextra
A fiúk az értelmi fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó bentlakásos iskolában január 2-án délután a szobájukba hívták egyik diáktársukat és mindketten megerőszakolták - írta Nyakó Zsuzsanna közleményben.

Hozzátette: az egyik gyanúsított december 21-én is megerőszakolta a lányt, akit január 2-án délelőtt a szobájában bántalmaztak is a fiatalok.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a bírói végzés szerint a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya - a többek által elkövetett erőszakos közösülés 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - indokolta. Továbbá tartani lehetne attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék, vagy meghiúsítanák a büntetőeljárást összebeszélésükkel.

A végzés ellen a gyanúsítottak és a védőik fellebbezést nyújtottak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását