2024. április 21. - Konrád

300 ezer üres állampárti konzultcációt gyűjtöttek

A végső hajrájához érkezik az aHang és Egységes Diákfront ellenkonzultációs kampánya, a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy akinél még van konzultációs ív, a következő két hétben vigyék el a legközelebbi leadóponra. Vannak olyan települések, ahol kimagasló számban gyűlnek a nemzeti konzultációk.
2024. január 17. szerda 09:39 - HírExtra

A meghosszabbítást követően, január 17-én véget ér a kormány nemzeti konzultációja, azonban az aHang és az Egységes Diákfront – ahogyan azt már a kampány elején is jelezték – január végéig folytatják az üres / áthúzott konzultációs ívek összegyűjtését, hogy megmutassák, propaganda helyett valódi kérdésekben akarnak az emberek véleményt mondani. A két szervezet december 4-én nyitotta meg országszerte a leadópontjait, ahová bárki elviheti a saját és/vagy az általa összegyűjtött íveket. A január 8-án megtartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy országosan átlépték a negyedmilliót, azóta is folyamatosan érkeznek az üres konzultációk a leadópontokra. 

A mai napon az aHang leadópontjaira eljuttatott ívek száma elérte a 300.000 darabot. 

Vannak olyan települések, ahol a lakosság számához képest kimagasló arányban gyűlnek az ívek. A 3.700 fős Záhonyban több mint 1.000 konzultációs ív érkezett a leadópontokhoz, míg Orosházán a választásra jogosultak több mint 10%-a adta le az aHang gyűjtőpontjaira az íveket. A leadópontokról, valamint a postai úton történő küldésről minden információ megtalálható a 7IGEN.hu oldalon. 

“Az ország több mint 800 pontján leadhatók az üres konzultációs ívek, de postai úton is el lehet hozzánk juttatni azokat. A kampány hajrájához érkezve arra kérünk mindenkit, hogy a következő napokban vigyék el a konzultációs íveiket a hozzájuk legközelebbi leadópontokra. Nagyon sokan vannak, akik az utolsó pillanatokra hagyják, őket is arra kérjük, hogy a következő két hétben, legkésőbb január 31-ig juttassák el az aHangnak és az Egységes Diákfrontnak a nemzeti konzultációjukat” – fogalmazta meg Szalóki Viktor, az aHang szóvivője. 

Mint ismert, az aHang és az Egységes Diákfront a kampányt követő hónapokban országjárásra indul, amelynek keretein belül számos városba elviszik az üres íveket. Az országjárás pontos helyszíneiről és a programokról hamarosan beszámol a két szervezet. 

A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy annak is van lehetősége csatlakozni az ellenkonzultációhoz, aki nem tudja valamiért leadni az üres ívét – vagy mert nem kapott, vagy mert már például kidobta –, ők online tudnak nyilatkozni arról, hogy nem küldték vissza a kormánynak a konzultációs ívüket, és egyetértenek azzal, hogy a demagóg propaganda helyett valódi társadalmi kérdésekkel kellene foglalkozni. Ezidáig már több mint 13 ezren nyilatkoztak erről online a 7IGEN.hu felületén. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását