2024. május 19. - Ivó, Milán

Moduláris kerti burkolatanyagot keresel? Bemutatjuk a WPC-t!

Vannak olyan anyagok, amelyeknek a felhasználása elsőre jó ötletnek tűnhet, azonban hosszú távon nem biztos, hogy annyira beválnak majd. A fa önmagában még nem biztos, hogy olyan különleges megoldás, mivel az idő ezt sem kíméli. De akkor milyen burkolatot érdemes választani? Ismerkedjünk meg a WPC-vel, ami többféle alapanyag előnyös tulajdonságait ötvözi.
2024. január 13. szombat 20:58 - HírExtra

Mit jelent a WPC kifejezés?

A WPC fogalom jelentése wood plastic composite, ami tulajdonképpen a fa és a műanyag sajátos keverékére utal. A legnagyobb arányban fát tartalmaz, ugyanakkor az újrahasznosított műanyag szintén nagy szerepet kap a gyártás során. Az eredmény pedig nem más, mint egy homogén, könnyen kezelhető anyag. A WPC burkolat különlegessége az, hogy habár a megszólalásig hasonlít a fához, ettől függetlenül nem megy olyan gyorsan tönkre.

A WPC Nagyker oldalán sok érdekességet megtudhatunk erről a sajátos burkolatról, de a legjobb, ha górcső alá vesszük cikkünkben. A legnagyobb előnye talán az, hogy komolyabb eszközpark nélkül is telepíthető, és nem igényel komolyabb ápolást sem. Az szintén megemlíthető, hogy nem korhad, nem szálkásodik, mivel ellenáll a fagynak és az UV-sugárzásnak is. 

Moduláris megoldások otthonunkban

A moduláris gyártmány pozitív hozadéka, hogy hatékonyan igazíthatjuk a személyes igényeinkhez, a kertben és a teraszon egyaránt jól mutat. A WPC elemek jól illeszkednek egymáshoz, így a telepítés során sem ütközünk nagy problémákba. Mindössze néhány egyszerű lépést kell követnünk:

1. Tervezzük meg a területet és döntsük el, hogyan szeretnénk lerakni a lapokat! Számoljuk ki, hány elemre van szükségünk!

2. Egyesével illesszük őket össze!

3. Ha szükséges, vágjuk méretre az egyes darabokat! 

Mivel a WPC burkolatok nem szívják magukba a nedvességet, ezért bátran tisztíthatjuk őket nagynyomású mosóval.

Teraszburkolat ötletek

Természetesen a tökéletes teraszburkolat megtervezése nem annyira egyszerű, hiszen mind a kényelmi, mind az esztétikai funkciókat szem előtt kell tartani. 

Amikor a teraszt nem emeljük, hanem egy síkban van a kerttel, az udvarral, akkor csinálhatunk egy saját kis pihenő-, napozórészt, ahol ejtőzhetünk. Azonban figyeljünk a megfelelő árnyékolásra is. 

A klasszikus “bekuckózós” teraszon mindenféle kerti bútort elhelyezhetünk. Díszíthetjük lámpásokkal, ülőpárnákkal, takarókkal, stb. Ezt megtervezhetjük úgy, hogy akár ki is emelhetjük a területet, ahová lépcsőn kell feljutni. 

Végül, de nem utolsósorban egy “wellness-erkélyt” is kiépíthetünk. Mit szólnál egy beépített jacuzzihoz vagy medencéhez, ahonnan látod a várost? 

Valamennyi esetben a segítségedre lehet a WPC burkolat, ami nemcsak csúszásmentes, de masszív és környezetbarát termék is. Arról nem is beszélve, hogy kedvünkre alakíthatjuk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását