2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Mi jellemzi az energiahatékony hűtőszekrényeket?

A hűtőszekrény az egyik legfontosabb konyhai készülék, nem mindegy tehát, hogy milyet választunk. Ez esetben különösen fontos az energiahatékonyság, hiszen ez az a gép, amelyet sosem kapcsolunk ki, éjjel-nappal működtetjük. Vajon melyik az a modell, amely számunkra a legideálisabb? Mi segít a döntésben?
2023. augusztus 17. csütörtök 07:20 - HírExtra

Hűtők és fagyasztók

Az egyik fő kérdés, hogy milyen típusú készülékre van szükségünk. Manapság a kombinált hűtők a legkeresettebbek, azaz azok, amelyek fagyasztórészt is tartalmaznak. A Miele hűtő- és fagyasztókészülék kínálatában több ilyet is találunk, vannak szabadon álló és beépíthető modellek is.

Kiknek éri meg ezt a típust választani? Elsősorban azoknak, akik szeretnék, ha lenne külön fagyasztójuk is, de ezt nem használják olyan gyakran, illetve nincs igényük több hónapra elegendő élelmiszer tárolására, ezért nem akarnak nagy méretű hűtőládát vásárolni.

Egy kombinált hűtő kielégíti az átlagcsaládok igényeit, főleg, ha energiatakarékosan működik, dizájnos, sok extra funkcióval is fel van szerelve, keskeny, de mégis elegendő hely van benne: pont ilyenek a Miele hűtőszekrények! Ismerjük meg a főbb jellemzőiket közelebbről!

A modern hűtők jó tulajdonságai

Manapság a hűtőszekrény kiválasztásakor nem elég megnézni azt, milyen széles és milyen mély a készülék, hiszen a gyártók sorra állnak elő olyan funkciókkal, amelyek kényelmesebbé teszik a vásárlók számára a használatot.

A Miele márka egyébként is a kiváló technológiájáról, a magas minőségéről ismert, és a hűtőszekrényeik esetében is megállapítható, hogy a legmodernebb funkciókkal vannak felszerelve a készülékek.

Csak néhány ezek közül:

- NoFrost: Ez az egyik legfontosabb funkció, amely a modern kombinált hűtők elengedhetetlen kelléke. A rendszer megakadályozza a jégképződést a fagyasztószekrény belsejében, így sosem szükséges leolvasztani a készüléket. Az ajtók is könnyen nyithatók-csukhatók a jegesedés hiánya miatt.

- DynaCool: Egyenletes hőmérséklet-eloszlást biztosít ez a rendszer a teljes hűtőtérben, ezáltal teljesen mindegy, melyik élelmiszert melyik polcra tesszük.

- DailyFresh: Bizonyos Miele hűtőkben érhető el ez a funkció, mely által a tárolódobozban tárolt zöldségek, gyümölcsök akár 2-szer hosszabb ideig őrzik meg frissességüket. Itt más a levegő páratartalma, ez teszi lehetővé ezt a kényelmi megoldást.

Vannak olyan hűtőszekrények is, amelyek ExtraCool fiókkal rendelkeznek. Ezekben ideálisan tárolhatók a húsok, halak, tejtermékek, mert itt alacsonyabb a hőmérséklet.

A fagyasztórészről bővebben

A hűtő- és fagyasztószekrények esetében örök kérdés, hogy melyik rész mekkora legyen, és melyik legyen alul. A legkomfortosabb kialakítású modelleknél lent van a fagyasztórész, mert ezt ritkábban kell nyitogatni.

Ám ennek a résznek a mérete sem lehet kicsi: a Miele készülékek azért népszerűek, mert itt kivehető fiókok segítik a fagyasztott élelmiszerek tárolását, és bennük nagy hely áll rendelkezésre. Ez a VarioRoom funkció, mely szintén a felhasználók igényeit szolgálja.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását