2024. május 2. - Zsigmond

James Bond és a libamáj

Roger Moore brit színész, a felejthetetlen James Bond (és Angyal) újra csatába indult a libamáj ellen, elítélte előállításának módját és "nevetségesnek" minősítette fogyasztását.
2009. szeptember 15. kedd 07:23 - HírExtra
A színész levelet írt a londoni Selfridges igazgatójának, felajánlva, hogy megvásárolja az áruház teljes libamájkészletét, mivel ez az ínyencség a libák tömésének eredménye.

"A kereskedelmi forgalomba kerülő libamáj beteg máj" - jelentette ki a ma 82 éves Roger Moore a Channel 4 tévében. "Az az ötlet, hogy egy beteg szervet fogyasszunk, teljesen nevetséges, de ha arra gondolunk, hogyan állítják elő, akkor még aljas is" - háborgott a legendás 007-es ügynök egykori megszemélyesítője.

Ezért, mondta, kész megvásárolni a Selfridges teljes libamáj-készletét, persze azzal a feltétellel, hogy az igazgató megígéri neki: nem fogja újra feltölteni a készletet.
A színész mindeddig nem kapott választ ajánlatára. "Talán nem volt pénz a válaszlevél bélyegére" - jegyezte meg gúnyosan az egykori 007-es ügynök.

A Selfridges azonban nyilatkozott a Channel 4-nek, közölve, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, történt-e bármiféle törvénysértés a libamáj előállítási folyamatában. A polcokon azonban marad a libamáj, mert karácsony előtt óriási iránta a kereslet - fűzte hozzá az áruház közleménye.

Roger Moore a brit Angyal sorozat hősének, Simon Templarnak a megtestesítésével vált híressé. James Bond szerepét 1973-ban vette át Sean Connerytól, a 007-es ügynök szerepét elsőként alakító elődjétől.

Az elmúlt években Roger Moore humanitárius céloknak szentelte tevékenységét, többek között az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a hátrányos helyzetben lévő gyermekek számára gyűjtött adományokat. A színész támogatja a PETA állatvédő szervezetet is, amely kampányt folytat a libamáj előállításánál alkalmazott tömés "kegyetlensége" ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását