2023. szeptember 30. - Jeromos

Nők számára hoznak létre egészségügyi központot Bécsben

FEM Med néven nők számára hoznak létre egészségügyi központot az osztrák fővárosban. A centrumban azok a nők kapnak segítséget és tanácsadást, akiknek még kérdése van a leletükkel vagy krónikus betegségükkel kapcsolatban. De segítenek orvost keresni és időpontot kérni is.
2023. augusztus 10. csütörtök 12:00 - HírExtra

Várhatóan ősszel fogadhatja az első ügyfeleket Bécs legújabb, kizárólag nőkre szakosodott egészségügyi központja, a FEM Med. Az új centrum minden korosztály előtt nyitva áll, a többnyelvű, különböző szakterületekről érkező csapat a legváltozatosabb kérdésekben tud majd segítséget és tanácsot nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Segítenek például értelmezni a leletet, megválaszolják az ajánlott kezeléssel kapcsolatos kérdéseket, eloszlatják az esetleg felmerült aggodalmakat, de segítenek orvost keresni a továbblépéshez és időpontot egyeztetni is. A FEM Med szakemberei abban is tanácsot adnak, hogy miként éljen valaki együtt a krónikus betegségével vagy miként táplálkozzon például túlsúly esetén. 

Az új egészségügyi központot Bécs egy olyan kerületében – Favoritenben – hozzák létre, ahol nagyon vegyes a lakosság társadalmi összetétele és nagy számban vannak jelen hátrányos helyzetűek is. A cél, hogy azokat a nőket is elérjék, akik máskülönben nem találkoznak az egészségükkel, a betegségmegelőzéssel kapcsolatos fontos tudnivalókkal, információkkal. Ráadásul itt az élethelyzetükhöz, egészségügyi tudásukhoz, életstílusukhoz igazítják ezeket az információkat és mindig van idő részletesen elmagyarázni a diagnózist, a javasolt kezelést. 

A FEM Med koncepciójához a két bécsi női egészségközpont, a FEM és a FEM Süd tapasztalatai adták a kiindulópontot. A két centrum Bécs Város klinikái keretében működik és pszichoszociális tanácsadást nyújt nőknek, valamint különböző egészségnevelési programokat valósít meg. 

Fotó: © WH International Services / Regina Hügli

Forrás: Vienna offices
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását