2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gáztámadás egy leányiskola ellen

Huszonkét diáklányt és három tanárt kellett kórházba szállítani rosszullét miatt kedden az afgán fővárosban egy az iskolájuk ellen elkövetett feltételezett gáztámadás miatt.
2010. május 4. kedd 20:51 - HírExtra
Kabulban ez volt az első ilyen támadás, de az északi Kunduz városban az elmúlt hetekben három hasonló történt, s a múlt évben több vidéki iskolában is alkalmaztak rosszullétet okozó gázt ismeretlen elkövetők.

A kabuli iskola diákjait és tanárait a kórházban ellátták, s valamennyien hazamehettek. Hogy gáztámadás áldozatai lettek, azt a hatóságok csupán feltételezik, mert rosszullétük előtt valamennyien kellemes illatot éreztek. Azt azonban, hogy pontosan mi okozta az eszméletvesztést, még nem sikerült megállapítani.

Többen feltételezik, hogy a támadások mögött a nők oktatását ellenző szélsőséges tálibok állnak, bár azok elítélték a kunduzi támadásokat, s tagadták, hogy ők a felelősök értük. 1996 és 2001 között, amíg Afganisztán urai voltak, a tálibok betiltották a lányok iskoláztatását, és a jelenleg ellenőrzésük alatt lévő területeken is zárva vannak a lányiskolák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását