2024. április 20. - Tivadar

Laptoptáska vagy hátizsák? Melyiket érdemes választanod?

Míg régen leginkább csak a megszokott oldaltáskák álltak rendelkezésünkre laptopunk biztonságos hordozásához, napjainkban már külön erre a célra gyártott hátizsákokkal is bőven találkozhatunk a piaci kínálatban. Mindkettőnek megvannak a maguk előnyei és hátrányai, így amennyiben szeretnénk jól dönteni, nem árt alaposan mérlegelnünk ezeket. Nézzük meg tehát, miről is van szó!
2023. május 28. vasárnap 23:37 - HírExtra

Laptoptáska

A laptoptáskák egyik nagy előnye, hogy viszonylag kevés helyet foglalnak, hiszen ezek méretre általában alig nagyobbak számítógépünknél. Cipelhetjük, mint a hátizsákokat, feltéve, ha csupán ennyit szeretnénk magunkkal cuccolni. Ebben az esetben kényelmesen elférhetünk velük a tömegközlekedésen, és a legtöbb modell a divatos öltönyök, valamint kosztümök mellé is remekül passzol. 

A hátrányuk viszont az, hogy laptopunk kevésbé van védve általuk, mind az ütődésektől, mind pedig a tolvajok árgus tekinteteitől. Természetesen már ezek között is akadnak biztonságosabb modellek, amelyekből nem túl egyszerű észrevétlenül kilopni a gépünk. Azonban az ilyen táskáknak már az alakjuk is árulkodik róla, hogy a tartalmuk nagyobb értéket képvisel. Ha pedig nem vállra akasztva hordjuk magunkkal őket, akkor bizony könnyen elszaladhat vele egy-egy elszánt gazfickó.

Laptop hátizsák

A laptop hátizsákok, bár jóval nagyobb helyet igényelnek, mint az említett klasszikus laptoptáskák, azonban ezeknek a tárolókapacitása is jelentősebb. Így amennyiben nem csak számítógépünket, hanem esetleg némi élelmet és váltóruhát is magunkkal szeretnénk vinni, egy ilyen hátizsákra nyugodtan számíthatunk. Ellenben nehéz olyan modellt találni köztük, amely a formálisabb megjelenés mellé jól passzol. 

Viszont az olyan minőségi darabok, amiket például a Kanken táska kínálatában felfedezhetünk, komoly mértékben képesek megnehezíteni a tolvajok dolgát. Mivel a hátizsák alakja nem árulkodik egyértelműen a tartalmáról, valamint különféle csatok és cipzárak védik a gépünket, így jóval biztonságosabb lehet a nyilvános helyeken. A fenti érveket és ellenérveket mérlegelve pedig már egyszerűen eldönthetjük, hogy számunkra melyik lesz majd az ideális választás.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását