2020. augusztus 10. - Lörinc

Újra sütötték Mária Terézia kedvencét

A fenséges csemegét a gödöllői Solier Café két mestere, Szoljár Csaba cukrászmester és Molnár Ferenc cukrászséf kreálta a korabeli leírások alapján.
2011. március 11. péntek 12:08 - HírExtra
"Mária Terézia kedvelte a tokaji borokat, a csokoládét, az aszalt és friss gyümölcsöket, a mandulás, mézes, fűszeres süteményeket. Miután meghatároztuk az alapízeket, ezekből állítottuk össze a torta részelemeit, majd az egész tortát" – mesélte Soljár Csaba.

A tortakülönlegesség megalkotása során az alkotók áttanulmányozták a barokk kor sajátosságait, korstílusát, szakácskönyveket, történelmi leírásokat, tanulmányokat, a XVIII. század receptúráit, ízvilágát, valamint a királynő kedvenc édességeit. Az így kapott információkból gyakorlatilag szabad asszociációval született meg az édesség.

Így készül a Császárnő kedvence

Csokoládés-mandulás jaconde piskótát sütünk, ennek jellegzetessége, hogy liszt helyett finomra őrölt mandulát adunk hozzá. Erre egy tokaji sárgamuskotályból készült könnyű borhabot teszünk. Erre kerül egy fele mandula, fele búzalisztből készült omlós linzertészta, amelynek karakterességét jó minőségű étcsokoládéból készült bevonat adja.

A koronát egy mézes-fűszeres-aranymazsolás alma-körte ragu teszi fel rá, amelyet fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, ánizzsal, csillagánizzsal, gyömbérrel, kardamonnal, szegfűborssal, korianderrel, édesköménnyel, borssal bolondítunk meg.
Forrás: MTI-ÖS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását