2024. március 29. - Auguszta

Ma már a legjobb szerkesztő programok közül válogathatunk

A különböző kép-, videó- és hangszerkesztő programok az elmúlt években hatalmas fejlődésen estek át. Ez annak is köszönhető, hogy egyre jobban megnövekedett az igény ezekre a szoftverekre, valamint a “hobbi” grafikusok, vágók és hangmérnökök száma is gyarapodott a home office elterjedésének és úgy összességében a pandémiának “hála”.
2023. május 19. péntek 11:00 - HírExtra

Miért jobb egy prémium kategóriás szoftver?

A piacon olcsóbb, sőt, sok esetben ingyenes megoldások is elérhetőek, ha kép vagy videó szerkesztéséről van szó (a hangszerkesztő programok már sokkal bonyolultabbak), viszont az ezekben elérhető funkciók száma eléggé korlátozott. A Szoftver24.hu szerkesztőprogram kínálata jól megmutatja, hogy manapság mely szoftverek számítanak a legmodernebb megoldásnak.

A “kisebb”, alapszintű szoftverek arra a legalkalmasabbak, hogy belekóstoljunk, és az alapokat megtanuljuk a kép- és videószerkesztésről. Viszont ha a leghatékonyabb módszert szeretnénk használni, akkor már önmagában az első találkozás is egy prémium szerkesztőprogrammal történik. Ugyan a tanulás így lassabb lesz, de a későbbiekben biztosan hálásak leszünk ezért a döntésért, mivel egyrészt nem kell programot váltanunk egy bizonyos idő után, másrészt sokkal hamarabb érhetünk el a mesteri szintre az adott szoftverben.

Természetesen a tanulás miatt nem kell aggódni, mivel az is hatalmas előnye a népszerű szoftvereknek, hogy rengeteg felhasználója van, így több száz útmutató, oktatóvideó és képzés érhető el az interneten, amivel könnyedén elindulhatunk.

A képszerkesztés időtlen királya: a Photoshop

Valószínűleg már mindenki találkozott azzal a kifejezéssel, hogy “photoshoppolás”, ami az esetek többségében a kép manipulációját jelenti. Az Adobe Photoshop már olyan tartalmas múltra tekinthet vissza, hogy része lett a mindennapoknak is, a mainstream médiának. Ez egyáltalán nem meglepő, hisz minden funkció és eszköz megtalálható benne, ami a tökéletes kép elkészítéséhez szükséges lehet.

Az Instagram és más közösségi oldalak világában elengedhetetlen az, hogy mindenki ismerjen legalább egy képszerkesztő programot. Ha már mindenképpen szeretnénk egyet használni, akkor válasszuk az elérhető legjobbat.

Ha videószerkesztés, akkor a Vegas Pro a legjobb megoldás

A videókkal az egyes eseményeket és helyzeteket is jobban bemutathatjuk. Függetlenül attól, hogy egy családi videóról vagy egy profi filmelőzetesről van szó, a Vegas Pro mindegyik esetében tökéletesen megállja a helyét. Rengeteg funkció érhető el benne, az alapszintű kezelését viszonylag hamar el lehet sajátítani, de profi környezetben is nyugodtan használhatjuk.

Legyen szó bármelyik szerkesztőprogramról, a legfontosabb az, hogy megbízható forrásból szerezzük be őket, hogy a későbbiekben semmilyen kellemetlenség ne érjen minket a használat során.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását