2024. április 19. - Emma

Dollár helyett jüan

Fokozatosan kikapcsolják a dollárt a brazil-kínai kereskedelemből, és jüanra állnak át. A két ország központi bankja március végén offshore elszámolási központot létesített erre a célra – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.
2023. április 4. kedd 09:56 - HírExtra

A dollártalanítás minden bizonnyal hatást gyakorol majd Latin-Amerika többi országára is, hiszen Brazília a térség vezető gazdasága. Valószínűleg más latin-amerikai országok is követni fogják Brazília példáját.

Kína 2009 óta Brazília legfőbb kereskedelmi partnere. Kb. 130 milliárd dolláros árucsereforgalmat bonyolítanak le, brazil kereskedelmi többlettel.

Brazília elsősorban vasércet, szóját, nyersolajat, fagyasztott marhahúst és szulfát kémiai fapépet exportál Kínának, Kína pedig félvezetőt, irodagép-alkatrészt, telefont, vakcínát,  antiszérumot, vért, nitrogéntartalmú heterociklusos vegyületeket és rovarirtót.

A két ország a BRICS közösség tagja.

Kína a világ 25 országával kereskedik jüanban. A BRICS közös valutát akar megteremteni. Úgy tudják, ez várhatóan a jüan lesz.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását