2024. március 29. - Auguszta

Hozd el Amerikát az otthonodba a grillrácsokon keresztül!

Az amerikai filmekben a családi események szinte kézen fogva járnak a grillezéssel. Legyen szó akár egy szülinapi buliról, egy quinseñeraról, vagy egy sima baráti összejövetelről, a grillezés mindenhol központi szerepet kap.
2023. március 14. kedd 08:18 - HírExtra

A családfő, vagy a szervező ott áll a rácsok mellett és mindenkit jóllakat a lenyűgöző finomságokkal. Ehhez pedig minden kétséget kizáróan szüksége van egy olyan bevált fűszerkeverékre, amihez bármilyen alkalommal bátran nyúlhat. Nézz körül a Grillplaza.hu fűszerek és szószok kínálatában, ahol rengeteg izgalmas ízvilágú terméket találsz!

Kolbászok a grillen

A grillezés egyik allappillérét képezik a kolbászkák és virslik. Ezzel a szakácsnak kimondottan sok feladata nincs, hiszen a fűszerezésük már majdhogynem készen van, csak megfelelő módon meg kell sütni őket és már mehetnek is a vendégek tányérjára. 

Ehhez szinte bármilyen grillsütő alkalmas lehet, de ha túl szeretnél lépni ezen a szinten, akkor egyrészt szükséged lesz egy olyan grillsütőre, ami magasabb szinteken is teljesít, másrészt pedig a fűszerezésre is sokkal jobban oda kell figyelned.

Húspogácsák készítése a grillrácsokon

A hamburgerbe ilő húspogácsák elkészítése már kicsivel több rutint igényel, mint a kolbászok megsütése. A feladat nehézsége függ persze attól is, hogy milyen alapra helyezed a hamburgereket. Készítheted őket előre formázott gyorsfagyasztott húsból is, vagy akár csinálhatod házilag gyúrt húspogácsából is. 

Ez utóbbi esetben nagyon gondosan kell kiválasztanod a  felhasznált húsokat, valamint az ezekhez ízben passzoló fűszereket is. Ez pedig egy egészen megosztó terep. Ha kezdő vagy, nehéz lesz eligazodni a kettős információk alapján, hiszen nagyon megosztó téma a hamburgerkészítés a grillszakácsok körében.

Nincs egyetértés abban, hogy milyen húsból szabad készíteni. Egyesek azon a véleményen vannak, hogy  a hamburger kizárólag marhahúsból készülhet, mások inkább a vegyes, marha-sertés burgerre esküsznek, míg előfordulnak olyanok is, akik kizárólag csirkeburgerrel akarnak dolgozni. Ezt a vitát nem is lehet egzakt módon eldönteni, mindenkinek az egyedi ízlése befolyásolja, hogy az egyes meggyőződésekkel egyetért-e.

Másrészt pedig a fűszerezés is kardinális kérdés a hamburger húspogácsák tekintetében. A konzervatívabbak hangoztatják, hogy  a hamburger elkészítéséhez nincs szükség másra, mint sóra és borsra. Mások ezzel szemben szívesen használnak egyéb fűszereket is, mint a paprika, oregano, szerecsendió, vagy éppen a majoranna. Ezzel kapcsolatban is érvényes, hogy nagyon nehéz egységes igazságot szolgáltatni, hiszen mindenki mást gondol a tökéletes húspogácsáról.

Egészben füstölt húsok

A füstölt húsok külön kategóriát képviselnek az amerikai konyhában. Egyes háztartásokban szinte szertartásos áhitattal őrzik “ A receptet” amit csak a kiváltságosok ismerhetnek, és apáról fiúra, anyáról lányára öröklődik. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását