2024. március 19. - József, Bánk

Smartwatch - nélkülözhetetlen eszköz vagy csak egy kütyü?

Napjainkban sok felelősség hárul az emberek vállára. Szerencsére az új technológiák, például az okostelefonok és az okosórák nagymértékben segítenek abban, hogy jobban éljünk. Az okosórák nem csak az időt mutatják, mint a legtöbb analóg óra. Sokkal fejlettebbek is, mint az "okos" technológiával felszerelt digitális órák.
2022. december 1. csütörtök 10:15 - HírExtra

Smartwatch - funkcionalitás a mindennapi életben

Az okosóra több, mint egy analóg karóra vagy a legfejlettebb digitális óra. Az okosóra ma már egy hordozható világ, akárcsak a mobiltelefon az okostelefonok korszakának kezdetén. A funkciók és lehetőségek sokasága még egy egyszerű okosóra esetében is sikeresen felveszi a versenyt a telefonokkal és a számítógépekkel. A hívások fogadása, az üzenetek vagy e-mailek (üzleti és magánjellegűek egyaránt) olvasása csak a kezdete e kis készülék funkcióinak hosszú listájának. A sportrajongók vagy bárki számára, akinek fontos a fitnesz és az egészség, egy okosóra szintén nagyszerű asszisztens. 

És ha már a távolságról beszélünk, nem feledkezhetünk meg a GPS-jeladóról sem, amely segít a tájékozódásban, és megadja, hogy hol tartózkodik. Számos olyan alkalmazás is létezik, amely kompatibilis az okosórával. Van például egy folyamatos vércukorszint-monitorozó rendszer, amely néhány percenként leolvassa a cukorbetegek cukorszintjét. 

Az órával konfigurálva a rendszer lehetővé teszi a cukorbeteg számára, hogy vércukorszint-ingadozásaikat pontosabban mérje. Továbbá, ha ez még mindig nem lenne elég, egy okosóra kicsi, és az okostelefonnal ellentétben nem foglal helyet a kabát- vagy nadrágzsebben. A legjobb márkák a következők: Garmin, Polar és Suunto.

Smartwatch - érdemes megvenni?

Még ha nem is tartja magát aktív embernek, akkor is hasznát veheti egy okosórának. Gondolj az összes funkciójára: aktivitáskövetés, telefonhívások fogadása, pulzusmérés, értesítések a beérkező e-mailekről, betekintés a nap folyamán elégetett kalóriákba és megtett távolságba stb. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását