2024. március 29. - Auguszta

MSZP: miért nem zárták le a hatóságok az M1-es életveszélyessé vált szakaszát?

Írásbeli kérdést nyújtott be Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja, miért nem zárták le az autópályát a veszélyes körülmények miatt az első, enyhébb baleset után.
2023. március 13. hétfő 18:01 - HírExtra

Az MSZP közleménye:
 
A nagy forgalom, a viharos erejű szél, illetve a követési távolság be nem tartása mind szerepet játszhattak a tragédiában, azonban arra nincs válasz, miért nem zárták le ezt az útszakaszt a tömegbalesetet megelőző, enyhébb baleset után. Indokolt lett volna a lezárás, hiszen a látótávolság gyakorlatilag pillanatok alatt nullára csökkent, beszámolók szerint a szomszédos sávot sem lehetett látni.
 
Feltéve, hogy mindenki szabályosan járt el, aki a mentésben részt vett, akkor csak az irányadó szabályozás és koordináció lehet hiányos. Az OMSZ előre jelezte a szélsőséges időjárást, a korábbi baleset pedig figyelmeztetés lehetett volna, mennyire veszélyes az útszakasz. Szlovákiában ugyanezen porvihar miatt egyébként lezártak egy autópályaszakaszt.
 
Ezen tényekre tekintettel kérdezi Vajda Zoltán a következőket Gulyás Gergelytől:

- Miért nem alkalmaztak a hatóságok pályazárat vagy egyéb sebességcsökkentő intézkedést a 0 méteres látótávolságra tekintettel? 
- Helyénvalónak tartja-e a jelenlegi szabályozást?
- Helyénvalónak tartja-e a koordinációt?
- Szükségesnek tartja-e ezek megváltoztatását a jövőre nézve? Ha igen, milyen tartalommal?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását