2024. március 19. - József, Bánk

Tóth Bertalan ötlete a pedagógus fizetésekre

Az MSZP elnöke szerint, ha a miniszterelnök fizetését a házelnök fizetéséhez kötik, akkor tegyék ezt a pedagógusok fizetésével is.
2022. június 8. szerda 14:02 - HírExtra

Tóth Bertalan, az MSZP elnökének bejegyzése:

"A Fidesz-kormány Kövér László parlamenti elnök fizetéséhez akarja igazítani a miniszterelnök keresetét: most másfélmillió forintot keres, de havi három és félmilliót szeretne. Nyilván ezzel is alá akarják támasztani azt a képet, hogy Orbán Viktor független az ország leggazdagabb gázszerelőjétől és közpénzekből "saját lábra állított" családjától. Hiteles kísérlet...

(...)

Ennél azonban fontosabbnak tartom, hogy a jövő generációk oktatásában és nevelésében kulcsszerepet betöltő pedagógusok is részesüljenek a biztos megélhetésben, és a fizetésük minél inkább kifejezze a társadalomban betöltött szerepük fontosságát, elismertségét.
Ezért módosító javaslatot nyújtottam be arról, hogy ha a miniszterelnök fizetését a házelnök fizetéséhez kötik, akkor tegyük ezt a pedagógusok fizetésével is: kössük ezt is a házelnök - vagy a miniszterelnök - fizetéséhez!

(...)

A módosító javaslatom szerint a miniszterelnök - és az Országgyűlés elnöke - fizetése nem haladhatja meg a kezdő tanári fizetés 6,67-szeresét, vagyis ez utóbbinak minden esetben el kellene érnie a miniszterelnöki fizetés legalább 15 %-át. Számszerűsítve az 533.142 forintot. A módosító javaslat alapján tehát a pedagógusok jelentős béremelésben részesülnének, és a fizetésüknek a miniszterelnöki fizetéshez kötésével biztosított lenne a kiszámítható fizetésemelés is."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását