2024. április 29. - Péter

Mondjon le a polgármester!

Fegyelmi eljárást kezdeményez Vác szocialista polgármestere ellen, akit egyben lemondásra is felszólít a város képviselő-testületének Összefogás nevű jobboldali frakciója - ez áll a Fidesz és a KDNP által alkotott tömörülésnek szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2009. június 20. szombat 15:13 - HírExtra
A Tomori Pál frakcióvezető aláírásával ellátott dokumentum leszögezi: a lépést az indokolja, hogy a legutóbbi testületi ülésen az MSZP-s polgármester megsértette a szervezeti, működési szabályzatot, mert nem engedte, hogy a polgári oldalnak a takarékosságra vonatkozó sürgősségi indítványát napirendre tűzzék. Bóth János, a város első embere e döntést azzal indokolta, hogy a beadvány tartalma előkészítetlen és nem előzte meg politikai egyeztetés. A jegyző állásfoglalása szerint viszont vita nélkül szavaztatni kell ezen indítványról - áll a közleményben.

Az Összefogás által kezdeményezett - és visszautasított -javaslatban több lépcsőben egy, a város költségvetését érintő hozzávetően 300 millió forintos megtakarítási csomagról van szó, amelynek első lépéseként a testület önmagán kezdené a pénzek lefaragását. E javaslat szerint - ahogy a dokumentum is leszögezi - a polgármester lemondana egyik szolgálati autójáról, két tanácsnoki státuszt megszüntetne, a lakásügyi, a szociális és az egészségügyi bizottságot pedig összevonná. Ezzel évente 10 milliós nagyságrendű megtakarítás lenne elérhető - a közlemény megfogalmazói szerint.
    
Vác önkormányzati testülete egyébként 23 tagú, ebből 11-en a Összefogás frakciót erősítik, amíg a közelmúltban két szocialista képviselő felfüggesztette frakcióbeli tevékenységét. Ezáltal jelenleg jobboldali többségű a testület.
    
Az ügy kapcsán az MTI meg kívánta szólaltatni a polgármestert, ám szombat délután nem sikerült elérnie a város első emberét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását