2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Így érdemes a száraz arcbőrt ápolni

Míg a normál vagy zsíros arcbőrrel rendelkezőknek lassabban fogy a hidratálókrémjük, a száraz bőr bizony szinte állandó ápolást igényel. A vízhiányos, száraz arc különleges bánásmódot és kiváló minőségű kozmetikumok használatát kívánja.
2022. május 17. kedd 07:53 - HírExtra

A száraz arcbőr okozói

Azt, hogy mitől száraz a bőrünk, számos külső és belső tényező is meghatározza. Így egészségügyi állapotunk, genetika, de akár a hideg időjárás is befolyásoló tényező lehet. 

Az arcbőr felső lipidrétege vízhiányos állapotban roncsolódik, és nem képes megfelelően betölteni a víz megkötéséért felelős szerepét. Ezáltal a bőr nem tud megfelelő mennyiségű vizet elraktározni, pótlás hiányában pedig a regenerálódása sem lehetséges.

Ez a folyamat, állapot rendszeres és következetes bőrápolási rutinért és kíméletes, ám hatékony arcápolási készítményekért kiált. Így ha a száraz bőrűek csoportjába tartozol, most figyelj!

Az ideális bőrápolási rutin

A cél száraz bőr esetében az, hogy a hidratálásról minden nap megfelelően gondoskodjunk, így elkerülhetjük, hogy a bőr mélyebb rétegei is károsodjanak. Emellett megfelelő hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre is, hiszen az UV-sugarak káros hatásai a száraz arcbőrt sem kímélik. 

Az arctisztítás minden arcápolási rutin egyik legfontosabb része, hiszen a szennyeződések eltávolítása kulcs a hatóanyagok felszívódása érdekében. Érzékeny, száraz bőrnél azonban fontos, hogy minél kíméletesebb, nyugtató hatású olajos vagy vizes arctisztítót válasszunk.

A bőr vízrétegének pótlása és a regenerálódás érdekében tonerek és szérumok lehetnek segítségünkre, és persze egy gazdag hidratálókrém, mely a legjobb barátunk. Folyamatos napsugárzásnak kitéve a bőr hamarabb öregedhet és száradhat ki, ezért a fényvédő készítmények beszerzéséről se feledkezzünk meg.

Ezekre ügyelj, ha száraz az arcbőröd!

A következetesség és rendszeresség célja, hogy a hidratált állapot fennmaradjon, és bőrünk egészségesen működhessen nagyszerű készítmények segítségével. Bár a száraz bőr mindennapos küzdelem, néhány tevékenység elhagyásával sokat tehetünk, hogy az egészséges állapot minél tovább megmaradjon.

Kerüljük a forró vízzel teli kádban való fürdést, hiszen ez rendkívül szárító hatással van bőrünkre. Inkább válasszuk a zuhanyt, és minél puhább, finomabb anyagból készült törölközőket használjunk. 

A kozmetikumok terén a kímélő, nyugtató hatású készítmények mellett döntsünk, melyek lehetőleg nem tartalmaznak alkoholt vagy illatanyagokat. Ezek ugyanis szintén nem kedveznek a száraz bőr állapotának. Mindig tájékozódjunk az összetevőkről, és először csak kis mennyiségben próbáljunk ki új termékeket az allergiás reakciók elkerülése érdekében.

Látogass el a helloskin.hu weboldalára, és szerezd be a száraz arcbőr ápolásához szükséges nagyszerű minőségű koreai és magyar kozmetikumokat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását