2024. március 29. - Auguszta

7 ok, amiért ilyen nagy hatással vannak az angol nyelvű kaszinók az online szerencsejátékra

Az online kaszinók egyre népszerűbbek a szerencsejátékosok körében, és a netes platformok felhasználóbázisa napról napra egyre csak növekszik. Noha a magyar játékosok számára is egyre több netes kaszinó érhető el, melyek jelentős része magyar nyelven is hozzáférhető, az oldalak többségét továbbra is az angol nyelv dominálja.
2022. május 7. szombat 13:24 - HírExtra

 Az angol a harmadik legelterjedtebb nyelv a világon a mandarin és a spanyol után, így talán nem is olyan meglepő, hogy a legtöbb netes kaszinó felülete angolra is le lett fordítva, vagy esetleg eredetileg is azon a nyelven íródott. Az online póker szerelmesei így az egész világon űzhetik kedvenc hobbijukat, anélkül, hogy problémát okozna a nyelv megértése.

Az első internetes kaszinó 1996-ban jelent meg a virtuális térben, és ezeken a kezdetleges platformokon kizárólag angol nyelven játszhattak a felhasználók. Ahogy teltek az évek, egyre több választható nyelv jelent meg ezeken a weboldalakon, hogy az üzemeltetők a lehető legszélesebb réteget tudják kiszolgálni. Az angol mellett hamar megjelent a német és a francia is a választható opciók között, de manapság már egy online kaszinó magyar nyelven is gyakran elérhető. 

A felhasználók ma már jogosan várhatják el egy netes kaszinótól, hogy annak felülete anyanyelvükre is le legyen fordítva, sőt, a közelmúltban számos felületen jelent meg a forint mint elfogadott devizanem. A játékosok így egyre lokalizáltabb felhasználói élményt kapnak, ám a kaszinótrendek alakulását a mai napig az angol nyelvű weboldalak határozzák meg.

Az angol nyelv nemcsak az internetes szerencsejátékra van ilyen óriási hatással, de a hagyományos kaszinókban is ezt a nyelvet beszélik a legtöbben. Gondoljunk csak a brit, dél-afrikai, szingapúri kaszinókra vagy Las Vegasra, amely a mai napig a szerencsejátékosok Mekkájának számít. De miért is vannak ilyen nagy hatással az angol nyelvű kaszinók a szerencsejátékkal kapcsolatos trendek alakulására? Alábbi írásunkban erre keressük a választ.

1.Az angol mint világnyelv

Az angol online kaszinók óriási hatásának első, és talán legfontosabb oka viszonylag magától értetődőnek tűnhet. Az angol részben azért terjedt el annyira mind a hagyományos, mind a virtuális szerencsejáték-szcénában, mert ez az a nyelv, amit a harmadik legtöbb ember beszél a világon. Ma már néhány kattintással találhatunk olyan netes kaszinót, amely angol nyelven is elérhető. Ezeknek a platformoknak az egyik legnagyobb előnye, hogy általában kiváló minőségű ügyféltámogatást nyújtanak, hátrányuk viszont, hogy csak az tudja ezeket a funkciókat élvezni, aki beszél angolul. Ráadásul ezek a kaszinók szoros partneri kapcsolatokat tudtak kialakítani a vezető szoftverfejlesztőkkel, így a legjobb élő kaszinót, asztali játékokat és nyerőgépeket tudják kínálni felhasználóiknak.

Mivel ilyen sokan beszélnek angolul, e nyelv használatának az internetes kaszinókban gyakorlati okai is vannak. A szolgáltatók könnyebben találnak olyan ügyfélszolgálati munkatársakat, akik beszélnek angolul, mint például magyarul vagy csehül is beszélőket. A felhasználók így jó esetben pillanatok alatt megoldhatják problémáikat, és mivel átlagosan háromból egy ember beszéli a nyelvet, az angol nyelvű ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétel a legtöbb játékosnak nem okoz gondot.

2. Szélesebb játékkínálat

Noha elsőre úgy tűnhet, hogy alapjaikban nagyon hasonlítanak egymásra a különböző netes kaszinók, mégis óriási eltérések lehetnek az egyes platformok között. Gondoljunk például a játékkínálatra: míg egyes oldalakon alig néhány száz játék közül válogathatunk, vannak olyan platformok is, ahol akár több ezer nyerőgépes játék, élő és asztali játék, valamint jackpotos gép szerepel. 

Az esetek többségében a mérleg nyelve itt az angol nyelvű netes platformok felé billen. Ezeken az oldalakon ugyanis az sem ritka, hogy több mint 5000 érdekes cím közül válogathatnak kedvükre a felhasználók. A kínálatban gyakran a legjobb szolgáltatók játékai szerepelnek. Ilyen például a NetEnt, a Microgaming és az Evolution is. Ha egy online kaszinóban ezeknek a fejlesztőknek a nevével találkozunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kiemelkedő felhasználói élményben lesz részünk. A magyar nyelvű felhasználók örömére viszont ezek egyre több magyar felületen is megtalálhatók, így a belföldi szerencsejátékosok sem maradnak ki semmiből.

3. Angol nyelvű szakzsargon

Az angol online kaszinók elterjedésének és vezető szerepük kialakulásának egyik fő oka a kaszinós szakzsargon, amely általában angol és francia szavakat használ. A jelenség nem új, hiszen az Egyesült Államok a szerencsejáték egyik bölcsőjének számít, így a játékosok is ahhoz szoktak hozzá, hogy a játékokban sok angol szóval találkozhatnak, legyen szó akár a pókerről, akár a nyerőgépekről.

Aki valaha járt már kaszinóban, annak biztosan ismerősek lesznek az olyan kifejezések, mint például a „hit”, a pókerből jól ismert „flop” vagy „dealer”, de a magyar szerencsejátékosok körében is egyre elterjedtebb a „slotozás”, és a „wagering” megértése sem okoz gondot a legtöbb felhasználónak. Mivel a szakzsargon jelentős része az angolból ered, szinte mindenki megérti ezeket a szavakat és az olyan rövidítéseket, mint az RTP, aminek szintén nincs bevett magyar megfelelője. Ennek ismeretében már logikusnak is tűnhet, hogy az internetes szerencsejátékkal foglalkozó oldalak először mindig angol nyelven teszik elérhetővé felületüket.

4. Technológiai innovációk megjelenése

Az első internetes kaszinó 1996-os megjelenése óta a szerencsejátékos platformok óriási fejlődésen mentek keresztül. A kezdetleges, kétdimenziós címeket hamar realisztikus, 3D-s alkotások váltották, és az utóbbi években megjelentek az élő kaszinójátékok is, amelyek alapjaiban változtatták meg az internetes szerencsejátékot. Ebben a kategóriában olyan asztali játékokat találhatunk, melyeket a műsorvezetők vagy krupiék valós időben közvetítenek nagy felbontású kamerák segítségével, így a felhasználók úgy érezhetik magukat, mint ha egy valódi kaszinóban lennének.

Bár a technológiai innovációk teljesen megváltoztathatják az online kaszinózás élményét, azt fontos tudni, hogy ezek a legtöbb esetben az angol nyelvű kaszinók oldalain jelennek meg először. Az élő kaszinó mellett manapság egyre elterjedtebbek a VR-kaszinók. Ezeken az oldalakon a játékosok egy headset segítségével még immerzívebb élményben részesülhetnek, és fejük mozgatásával interakcióba léphetnek a virtuális világgal. A VR-technológiát alkalmazó felületek ma még szinte kizárólag angol nyelven érhetők el, ám a közeljövőben valószínűleg egyre több magyar játékos is találkozni fog ezzel a forradalmi megoldással.

5. Sokféle fizetési mód

A felhasználók számos szempontot figyelembe vesznek, amikor netes kaszinót választanak maguknak. A széles játékkínálat, a kecsegtető bónuszok és a kényelmi funkciók mind elengedhetetlenek egy megbízható platformon, de van még valami, amire óriási figyelmet fordítanak az online szerencsejátékosok, ez pedig nem más, mint hogy az adott weboldalon sok széles körben elfogadott fizetési mód szerepeljen.

Az angol nyelvű online kaszinók élen járnak a korszerű fizetési módok terén. Szinte mindegyik nemzetközi platformon teljesíthetők a be- és kifizetések valamilyen e-pénztárca-szolgáltatással, sőt, a kriptovaluták is egyre több helyen jelennek meg elfogadott opcióként. A digitális fizetőeszközök már néhány magyar weboldalon is felbukkantak, hazánkban azonban  ez közel sem annyira népszerű fizetési mód, mint külföldön, így először az angol internetes kaszinókban vezették be ezeket az opciókat. Ez is jól mutatja, hogy az angol nyelvű szájtok diktálják a trendeket, s a más nyelven elérhető kaszinók felületen csak később jelennek meg a korszerű megoldások.

6. Kaszinóvéleményező oldalak

Az angol nyelvű kaszinók óriási hatásának hatodik oka a kaszinóvéleményező oldalakban keresendő. A legtöbb felhasználói és szakértői véleményt angol nyelven írják, így valamennyi idegennyelv-tudás általában szükséges ezek megértéséhez.

A kaszinóvéleményező oldalak azért is olyan népszerűek, mert a játékosok így valós képet kaphatnak az adott platformról, hiszen valódi felhasználók értékelik azokat. Mielőtt lehorgonyoznánk egyetlen oldal mellett, érdemes átrágni magunkat néhány teszten és bemutató cikken, hogy megértsük, milyen előnyök szólnak az adott felület mellett. Szerencsére ma már nem csak angol nyelven találhatunk véleményeket, ugyanis az online szerencsejáték egyre növekvő népszerűsége miatt számos kaszinóvéleményező oldal jelent meg magyar nyelven is.

7. Az amerikai szerencsejáték-piac kiemelkedő szerepe

A fent említett okok mellett azért is ilyen meghatározóak az angol nyelvű weboldalak, mert a szerencsejáték elképesztően népszerű az Egyesült Államokban. Akár a hagyományos kaszinózásra, akár a netes platformokra gondolunk, az USA-ban rendkívül sokan választják ezt a kikapcsolódási formát. Csak az Egyesült Államokban több mint 53 milliárd dolláros forgalmat generált a szerencsejáték 2021-ben, ami a valaha mért legmagasabb szám.



A fent említett ábra azt mutatja, hogy mennyi pénzt vesztettek az egyes országok szerencsejátékosai világviszonylatban. Jól láthatjuk, hogy a lista első helyét az Egyesült Államok foglalja el, ezt követi Kína, Japán és Olaszország. Ez a statisztika nemcsak arra világít rá, hogy mekkora veszteséget realizáltak a játékosok, de arra is következtethetünk belőle, hogy az adott országban hányan választják a szórakozásnak ezt a formáját. Az Egyesült Államok vezető szerepe miatt talán nem is olyan meglepő, hogy az online kaszinók elsősorban az angol nyelvre fókuszálnak weboldaluk kialakításakor.

Összegzés

Az internetes kaszinók dinamikus fejlődése miatt szinte lehetetlen megmondani, hogy mit várhatunk a közeljövőben ezektől a platformoktól. Egy azonban biztos: a trendeket eddig is az angol felületű online kaszinók határozták meg, és semmilyen jel nem mutat arra, hogy ez alapjaiban megváltozna. Az angol nyelv széles körű elterjedése, a gyakran szélesebb játékkínálat és a mindenki által ismert szakzsargon mind a nemzetközi platformok felhasználóbázisának növekedéséhez vezettek. 

Ezenfelül azok is inkább egy angol nyelvű kaszinó mellett döntenek, akiknek fontos, hogy első kézből tapasztalhassák meg a technológiai innovációkat, legyen szó akár a játékokról vagy a fizetési módókról. A külföldi kaszinóvéleményező oldalak megjelenése és az amerikai szerencsejáték-piac növekedése szintén e trend erősödéséhez járultak hozzá. Szerencsére azonban egyre több olyan kaszinóval találkozhatunk a virtuális térben, amely sok más nyelv mellett magyarul is elérhető, és a legmegbízhatóbb oldalakról már a modern funkciók sem hiányozhatnak, így a magyar játékosok sem maradnak ki semmiből.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását