2022. augusztus 12. - Klára

"Álljon elő a Fidesz a megszorítási tervekkel!"

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei nyúlt levélben fordultak fideszes ellenfelükhöz, hogy árulják el, milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer a választáson.
2022. március 28. hétfő 15:39 - HírExtra

A pártszövetség erről tartott hétfői sajtótájékoztatóján Jánosi-Lesi Ágota (DK, Pest megye 11. választókerület) felhívta a figyelmet arra: mivel ez a kormány most már biztosan nem fog EU-s forrásokhoz jutni, Varga Mihály virágnyelven bejelentette, hogy a kormány megszorításokra készül. Szó szerint idézte a pénzügyminisztert, aki úgy fogalmazott: „a választások után a legfontosabb feladat az lesz, hogy a háború okozta gazdasági nehézségekhez igazítsák az államháztartást”.

Az ellenzéki képviselőjelölt követelte: pontosan számoljanak el azzal, milyen megszorításokra készül a kormány.
„Legyen világos: aki most vasárnap a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz” - tette hozzá.

Vajda Zoltán (MSZP, Budapest 13. választókerület) megjegyezte: azt ugyan tudják, hogy a Fidesz soha nem szokta előre megmondani, éppen milyen megszorításokra készül, ám az országnak joga van ezt megismerni a választások előtt. A Fidesz lehetséges terveként megemlítette, hogy a kormánypárt elképzelhetőleg meg akarja majd szüntetni az élelmiszerek hatósági árát, véget vethet az üzemanyagok ármaximalizálásának, vagy akár el akarhatja törölni a rezsicsökkentést, illetve a családi adókedvezmény intézményének megszüntetésére is készülhet.

Jámbor András (Párbeszéd, Budapest 6. választókerület) hangsúlyozta: az már tudható, hogy a fideszes megszorításokat a háborúra hivatkozva akarják majd bevezetni, holott ezeknek nincs közük a háborúhoz.

„Nem a háború miatt van a forint történelmi mélyponton, hanem a Fidesz miatt. Nem a háború miatt duplázódott meg a költségvetési hiány, hanem a Fidesz miatt. És nem a háború miatt drágul minden a boltokban hosszú hónapok óta, hanem a Fidesz miatt” - jelentette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását