2024. április 25. - Márk

A terézvárosi ingatlanpanama gyanúsítottjai

Eddig hét gyanúsított van a terézvárosi ingatlanügyben, a rendőrség további hat ember meggyanúsítását tervezi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-vel pénteken.
2009. január 23. péntek 15:50 - Hírextra
A rendőrség közleménye szerint a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a korábban a "Terézváros önkormányzata tulajdonát képező Andrássy út 47. szám alatti ingatlan eladása ügyében".

A rendőrség január 20-a és 23-a között hét embert hallgatott ki gyanúsítottként a hűtlen kezelés ügyében, a közlemény szerint mindannyian megtagadták a vallomástételt és panaszt nyújtottak be a gyanúsítás ellen. A benyújtott panaszokat a Fővárosi Főügyészség bírálja el.

A rendőrség a tájékoztatás szerint a közeljövőben további hat ember gyanúsítotti kihallgatását tervezi.
Az MTI értesülése szerint a hét gyanúsított egyikét, Verók István terézvárosi polgármestert pénteken hallgatta ki a rendőrség.

Verók István az ügy előzményéről kedden annyit közölt, hogy az említett ingatlant a VI. kerületi képviselő-testület 2004 júniusában hozott döntésével nettó 150 millió forint vételáron elidegenítette, úgy, hogy a befektető vállalta a bérlők elhelyezésének költségét és az épület teljes felújítását.

Az épület értékesítése szerinte elkerülhetetlen lépés volt, a műemlékvédelmi hatóság kötelezte ugyanis az önkormányzatot a felújításra. Mindez 1,5 milliárdos kiadással terhelte volna meg az önkormányzatot. "Másképpen fogalmazva: a milliárdos kiadás helyett százmilliós bevétel az eredménye a lépésnek" - mondta a polgármester.

A polgármester közölte: az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert véleményük szerint az eljárás megalapozatlan és alkotmányellenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását