2024. április 24. - György
Több mint egy hónapja tart az Ukrajna elleni orosz katonai offenzíva. Az orosz előrenyomulás eddig sem volt gyors, mára azonban szinte megállt, állóháború alakult ki. Csernihiv bajba került.
2022. március 25. péntek 11:17 - HírExtra

 Az orosz haderő keveset haladt az elmúlt napokban, egyre komolyabb haditechnikát vetnek be az ukrán fronton. Közben a NATO új csapatokkal erősíti meg keleti szárnyát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üzent Orbán Viktornak is. Nem megerősített hírek szerint Ukrajna ellentámadásba lendült Mikolaiv és Herszon térségében.

Teljesen bekerítette az orosz haderő az Ukrajna északi részében található Csernihivet – jelentette be a Reuters tudósítása szerint a térség kormányzója.

Viajcseszláv Csausz kormányzó úgy fogalmazott, hogy “állapotát tekintve és műveletileg is” az orosz haderő zárógyűrűjébe került Csernihiv városa.

Hozzátette: folyamatosan támadják a várost tüzérségi eszközökkel és repülőgépekkel.

Érdekes fénykép került ki az ukrajnai harcokról, melyen egy egyértelműen nem beazonosítható, Oroszország oldalán tevékenykedő harcos látható, aki egy Ukrajnától zsákmányolt 2Sz7 Pion önjáró löveggel pózol. Egyes vélemények szerint ez az első bizonyíték arra, hogy az orosz Wagner-zsoldoscsoportot is bevetették Ukrajnában.

A Wagner-zsoldosokról készült korábbi felvételeken is látható, hogy számos nyugati felszerelést, kiegészítőt használnak műveleti területen az orosz reguláris erők által használt felszerelések helyett vagy mellett, melyet állítólag saját zsebből szereznek be.

Forrás: portfolio.hu; Reuters
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását