2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kizárták a Sopron orosz ellenfelét a háború miatt

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szerdán dönt az orosz klubok, illetve válogatottak kizárásáról, és várhatóan új ellenfelet kap a Sopron Basket az Euroliga negyeddöntőjében.
2022. március 1. kedd 14:49 - HírExtra

A magyar bajnok híradása szerint a FIBA arról tájékoztatta a nemzetközi sorozatokban még érdekelt klubokat, hogy az ukrajnai háború kapcsán - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) ajánlását figyelembe véve - szerdán ülésezik az illetékes FIBA-testület, mely dönt a nemzetközi kupákban érdekelt orosz csapatok további sorsáról. A döntés meghozataláig egyúttal kérték a kluboktól minden soron következő nemzetközi mérkőzésük szervezési feladatainak a felfüggesztését.
    
A döntésről, amely a címvédő és veretlen Jekatyerinburg, valamint a Dinamo Kurszk szereplése végett kihatással lehet az Euroliga rájátszására is, szerda késő este vagy csütörtök délelőtt ígértek hivatalos közleményt.
    
A bb1.hu szaklap úgy tudja, ha az orosz csapatokat kizárják, akkor az Euroliga rájátszásában új párosítások lehetnek, és a második vonalnak számító Európa Kupába átsorolt csapatok kiléte is változhat. Ha minden arányosan "tolódik", akkor a Sopron Basket a cseh USK Praha helyett a francia Montpellier-rel találkozhat a jövő kedden rajtoló negyeddöntőben, amely az egyik fél második sikeréig tart. Az első Euroliga-szezonját nyeretlenül záró Atomerőmű KSC Szekszárd pedig az EK-ben az A csoport hatodik helyéről közvetlenül a negyeddöntőbe kerülhet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását