2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az EU is vizsgálja a Pegazus-botrányt

Donáth Anna a lehallgatási botrány kirobbanása óta azért küzd, hogy az Európai Parlamentben álljon fel egy független vizsgálóbizottság. Ez most megvalósul.
2022. február 10. csütörtök 08:00 - HírExtra

Donáth Anna, Róża Thun és Sophia in't Veld kezdeményezésére a Renew Europe frakció sikerrel szólította fel a képviselők többségét, hogy támogassák a vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását.  

Donáth Anna szerint ideje, hogy Európa végre ráeszméljen, védelmet kell biztosítania az ügy áldozatainak, védelmet kell nyújtania azoknak a tényfeltáró újságíróknak, diákoknak, ügyvédeknek, ellenzéki politikusoknak, akiknek a magánéletében mindenfajta indok nélkül kémkedtek. 

A Momentum elnöke és EP képviselője szerint ugyanis a Pegasus-ügy a demokráciáról szól. Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását