2024. május 12. - Pongrác

Fidesz-MSZP harc a jégcsarnokért

Hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást kezdeményez az ügyészségen Zsoldos Róbert (MSZP) kaposvári önkormányzati képviselő a városi jégcsarnoknál tapasztalt szabálytalanságok miatt. A Fidesz visszautasítja a vádakat.
2010. április 29. csütörtök 18:08 - HírExtra
A politikus Lamperth Mónika országgyűlési képviselővel, az MSZP elnökhelyettesével közös csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatóján közölte: a tudomására jutott bizonyítékok alapján a jégcsarnoknál a szerződéseket szabályellenesen, törvényellenesen kötötték meg, ami megalapozza a büntetőjogi felelősséget.

Mint mondta, nem csak az ügy kipattanása után sikkasztás gyanúja miatt azonnali hatállyal elbocsátott csoportvezetőt, de felettesét, Dér Tamás fideszes önkormányzati képviselőt, a Városi Sportcsarnok és Intézményei igazgatóját is felelősnek tartja a történtek miatt. Zsoldos szerint nehezen feltételezhető, hogy a közvagyonért felelős vezetőnek nem volt tudomása arról, miszerint zárás után különböző csoportok úgy használták a jégcsarnokot, hogy a bérleti díj nem az intézmény számlájára folyt be.

A kaposvári közgyűlés tagja azt is kifogásolta, hogy több szerződést a szabályzatban foglaltakhoz képest jóval olcsóbban kötöttek meg, ami jelentős, több millió forint vagyoni hátrány okozott az önkormányzatnak.

Úgy vélte: a Fidesz agyonhallgatja az ügyet, amit szerinte az is bizonyít, hogy a közgyűlés az MSZP kérésére ugyan létrehozott egy eseti vizsgálóbizottságot, ám annak fideszes vezetője azt két hónapig nem hívta össze.

Lamperth Mónika - osztva a közgyűlés MSZP-s tagjának előbbi álláspontját - közölte: a bizottságot a szerdai (április 28-ai) közgyűlés előtt két nappal hívták össze, a közgyűlés utolsó napirendként tárgyalta, és amikor Zsoldos Róbert kérdéseket tett fel, egy fideszes képviselő ügyrendi javaslatot tett, hogy vita nélkül szavazzanak.

"Ezt elképesztő visszaélésnek és a demokrácia megcsúfolásának tartom" - mondta az országgyűlési képviselő, aki az eset kapcsán annak a véleményének adott hangot: "a demokratikus intézményrendszereket nem engedi működni a Fidesz Kaposváron".

A kaposvári jégcsarnok csoportvezetőjét január elején sikkasztás gyanúja miatt azonnali hatállyal elbocsátották, miután kiderült, hogy a csoportvezető a késő esti órákban kiadta a jégcsarnokot különböző csoportoknak és az ebből származó bérleti díjat nem könyvelte le. Az ügyben Dér Tamás, a létesítmény vezetője belső vizsgálatot indított és rendőrségi feljelentést tett.

"Vége a Gyurcsány-korszaknak, de Lamperth Mónika tovább akarja folytatni vádaskodásait, amikor alaptalanul kíván hírbe keverni olyan személyeket, akik - szemben a szocialistákkal - az elmúlt évben is szolgálták, és nem kizsebelték a magyar polgárokat" - reagált az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben a Fidesz somogyi szervezete az MSZP elnökhelyettese és Zsoldos Róbert (MSZP) kaposvári önkormányzati képviselő aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Lamperth Mónika "vádaskodás helyett nézzen szembe mindazon, több milliárd forintos kárt okozó cselekményekkel, amelyek az utóbbi években a szocialisták tudtával és közreműködésével történtek Magyarországon" - kérték, egyúttal azt javasolják az országgyűlési képviselőnek: ne Kaposváron keressen bűnbakokat, hogy elterelje a figyelmet saját felelősségéről, hanem saját köreiben.

"A vádaskodás helyett pedig ideje lenne a szerénységnek és a bocsánatkérésnek Lamperth Mónika részéről is" - fogalmaztak közlemény kiadói.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását