2022. december 10. - Judit

Találkozni fog Biden és Putyin

Egyetértés született az Egyesült Államok és Oroszország között arról, hogy elnökeik a közeljövőben újra találkoznak egymással – jelentette a Magyar Békekör csütörtökön.
2021. november 18. csütörtök 11:47 - HírExtra

Joe Biden és Vlagyimir Putyin tanácskozásának célja a kapcsolatok normalizálása.  Értesülések szerint Washington hajlik az Egyesült Államokban elkobzott orosz ingatlanok visszaszolgáltatására, és a vízumkibocsátás felújítására a moszkvai, a jekatyerinburgi és a vlagyivosztoki amerikai konzulátuson. Oroszország amerikai konzulátusain akkor sem szünetelt a vízumkiadás, amikor az USA beszüntette a vízumszolgáltatást Oroszországban – jegyezte meg az orosz külügyi szóvivő.

Eredményre jutottak a kibernetikai biztonság néhány kérdésében is. Ez valószínűleg konkrét közös tettekben is kifejezésre fog jutni – fűzte hozzá.

A leendő újabb csúcstalálkozó tartalmi előkészítésén Bécsben tárgyalnak az amerikai és az orosz külügyminisztérium képviselői és a kibernetikai szakemberek.

“A kétoldalú kapcsolatokban még fennálló válságpotenciál ellenére Moszkva és Washington közös törekvése a párbeszéd fenntartása azzal a céllal, hogy a kétoldalú kapcsolatokat stabilabbá és kiszámíthatóbbá tegye” – mondta Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását