2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Milyen jótékony hatásokkal rendelkezik a manuka méz?

Nem véletlen, hogy a manuka méz egyre több bőrápoló kozmetikum alapanyaga. Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik ez a hatóanyag, és minden bőrtípus számára ajánlott. Cikkünkben minden fontos információt összegyűjtöttünk a manuka mézzel kapcsolatban.
2021. november 15. hétfő 07:08 - HírExtra

A manuka mézzel készült kozmetikumok rendszeres használatával helyrehozható a normál, a száraz, a zsíros és kombinált bőr egyaránt. Ezért is nevezik többek között a mézek királynőjének ezt az összetevőt. A manuka cserje virágaiból kinyert méz többek között azért különleges, mert fertőtlenítő és antibakteriális hatással is rendelkezik.

Hogyan hat az arcbőrre a manuka méz?

Amellett, hogy gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Minden bőrtípus számára ajánlott ez az összetevő a gyógyító, nyugtató és tápláló hatásainak köszönhetően.

A manuka mézzel készült kozmetikumok a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően hatástalanítják a szabadgyököket. Továbbá hozzájárulnak az új sejtek növekedéséhez, valamint a szövetregenerációhoz is. Az említetteken kívül a manuka mézzel készült bőrápoló termékek további pozitívuma, hogy kiválóan hidratálnak, valamint megelőzésre és kezelésre egyaránt bátran használhatóak.

Milyen problémák kezelésére használható a manuka méz?

A manuka méz felhasználásával készült kozmetikumok az antibakteriális hatásuknak köszönhetően segítenek a pórusokban lévő baktériumok szaporodásának megakadályozásában. Továbbá hatékonyak fertőtlenítésben és a gyulladások megszüntetésében. Ennek köszönhetően ezek a termékek hozzájárulnak a pattanások kialakulásának megelőzéséhez, illetve a kezelésükben is hatásosak.

A Manuka.store oldalán beszerezhető Wild Ferns termékek manuka méz felhasználásával készültek. Ezek a bőrápoló kozmetikumok prémium minőséget képviselnek, és szigorú felügyelet mellett kerültek tesztelésre. Tökéletes választás minden bőrtípus számára.

Az említett pozitívumok rendszeres használat esetén jelentkeznek

A manuka méz felhasználásával készült kozmetikumok, ahogy már említettük, a pattanások megelőzésében, valamint azok kezelésében is hatékonyak. Továbbá a kiváló hidratáló tulajdonságuknak köszönhetően, a száraz bőr és az ekcéma kezeléséhez is hozzájárulnak. Segítenek, hogy a bőr meg tudja kötni a nedvességet. Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaiknak köszönhetően pedig a kisebb sérülések kezelésére is használhatóak. Alkalmazásukkal megelőzhető a fertőzések kialakulása, valamint felgyorsítható a gyógyulás.

Az említetteken kívül a manuka mézzel készült kozmetikumok hidratáló tulajdonságának köszönhetően az arcbőr visszanyeri a természetes rugalmasságát, melynek köszönhetően csökkennek a ráncok. Természetesen az említett pozitívumok rendszeres használat esetén jelentkeznek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását