2022. szeptember 28. - Vencel

Oroszország hadrendbe állítja a cirkont

Oroszországban befejezéséhez közeledik a hangsebességnél nyolcszor-kilencszer gyorsabban repülő cirkon hiperszonikus cirkáló rakéta kikísérletezése, és 2022-ben megkezdődik rendszerbe állítása a hadiflottánál – tudatta a Magyar Békekör csütörtökön, Putyin orosz elnök Szocsiban elhangzott szerdai bejelentésére hivatkozva.
2021. november 5. péntek 08:01 - HírExtra

Putyin azt mondta, hogy „A kísérletek tökéletesen megerősítették a Pereszvet lézerfegyverek, az Avangard és a Kinzsal hiperszonikus rendszerek kivételes tulajdonságait. Napjainkban különösen fontos az új hiperszonikus fegyverrendszerek, fokozott teljesítményű lézerek és robotplatformok létrehozásához szükséges technológiák fejlesztése és bevezetése, mert alkalmasak a potenciális katonai fenyegetés elhárítására. Ez pedig azt jelenti, hogy tovább erősödik országunk biztonsága”.

Az orosz elnök bejelentésével kapcsolatban a Békekör megfigyelője megjegyezte: az Egyesült Államok vezető köreiben „feltartóztathatatlannak” tartják a hiperszonikus orosz rakétákat, mert az amerikai haderő nem rendelkezik az elhárításukhoz szükséges eszközökkel. 

Az orosz vezetésnek mégsem áll szándékában csapást mérni Amerikára, noha rendelkezik hozzá a szükséges eszközökkel, hanem a NATO-ban „csodarakétának” tartott fegyver birtokában arra akarja rákényszeríteni az USÁ-t, hogy hagyjon fel a II. világháború vége óta követett szembenállás politikájával, és lépjen végre a békés együttműködés útjára.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását