2024. március 19. - József, Bánk

Legyen idén békésebb a karácsonyod!

Te is rohangáltál már fejvesztve ajándékok után a karácsonyt megelőző utolsó héten? Akkor bizonyára tudod, mit jelent az ünnepekkel járó stressz: borzasztó tömegek mindenhol, egyre nagyobb hiány a boltokban, a legjobb ötleteidet már nem tudod megvalósítani, mert épp az orrod elől vitték el az utolsó darabot abból, amit venni szerettél volna. Ez a legrosszabb: kezdheted úgy járni az üzleteket, hogy még ötleted sincs. Mi lenne, ha idén másképp lenne? A nyugodt karácsonyi készülődésért Te magad tehetsz a legtöbbet.
2021. október 16. szombat 20:17 - HírExtra

Adunk néhány tippet, hogy idén el tudd kerülni az őrületet:

Kezd időben a készülődést! 

Persze, tudjuk, minden évben megfogadod, aztán valahogy csak addig halasztódnak a dolgok, amíg egyszer csak azon kapod magad, hogy már megint itt a december, Te pedig még semmit nem vettél. Mi lenne, ha ezt idén kivételesen komolyan vennéd, és tényleg inkább fokozatosan vásárolgatnál október-novemberben? Ha decemberre nem marad semmi, teljesen ki is maradhatsz a kapkodásból.

Ne tolakodj a boltokban! 

Ez már a 21. század, egész nyugodtan felcsaphatod a laptopot, tabletet, okostelefont, és rendelhetsz ajándékokat online! Minden elérhető, amire szükséged lehet: autópálya a fiadnak, Barbie a lányodnak, társasjáték az egész családnak, páros karkötő, hogy a párodnak is adhass valami jelképeset. Nem mellesleg lényegesen nagyobb az online kínálat, mint amit 2-3 üzletbe betérve találhatsz!

Ne akarj mindenkit elhalmozni!

Karácsony előtt nagyon könnyen szalad el az emberrel a ló, könnyen találhatsz újabb és újabb tárgyakat, amik szerinted annyira jó ajándékok lennének a célszemélyeknek. Állj meg egy pillanatra, és gondolkozz el ezen: te örülnél neki, ha elhalmoznának, és nem is tudnád hova tenni a sok ajándékot? Nem valószínű, pláne, ha egy része még nem is igazán hasznos, csak szép. Elég jelképes ajándékokban gondolkodni, a barátnődnek például barátság karkötő, édesanyádnak egy szép fotóalbum családi képekkel stb.

Ne csak tárgyakban gondolkozz!

Ajándékozhatsz élményt is, sokan kifejezetten örülnek egy közös programnak, vagy egy kis pihenésnek. Szívesen csinálnál valamit együtt a szerelmeddel? Lepd meg egy hétvégi városnézéssel! Úgy érzed, anyukádra ráférne a töltődés? Vegyél neki masszázsbérletet! Ezek mellé már tényleg csak egy-egy jelképes apróság kell, hogy teljes jogú ajándékokká váljanak!

Az ajándékozás nem verseny!

Sajnos mi, emberek, képesek vagyunk egy ilyen szép ünnepet is elrontani a folyamatos versengéssel. Ki találja el jobban az ajándékot, ki vesz drágábbat, kié a szebb, jobb, kié üt nagyobbat? A saját lelki békéd érdekében vond ki magad ebből a versenyből, és kizárólag a megajándékozott személyre koncentrálj! Észre fogja venni, hogy a Te ajándékod szívből jövő!

Lépj időben!

Nem utolsó szempont, hogy a pénztárcád is örülni fog neki, ha időben kapcsolsz: ilyenkor még sok minden beszerezhető akciósan, aminek a karácsonyi szezonban kissé megugrik az ára. Érdemes a Black Fridayt is figyelni, nagyon jó áron juthatsz hozzá számos ajándékhoz!

A karácsonyi őrület elkerülésének receptje tehát a következő: vásárolj online, kezdd időben, és ne feledd: a kevesebb több! Kellemes készülődést kívánunk!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását