2024. április 18. - Andrea, Ilma

MSZP: elég a kettős mércéből!

A kormány valamennyi önkormányzatot támogassa, ne csak a fideszes vezetésű kerületeket! - írja közleményében az MSZP.
2021. szeptember 22. szerda 13:09 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A kormány nem a válságból való kilábalásért küzd és nem is a vírus ellen harcol, hanem a szabad önkormányzatok ellen, aminek egy újabb jele, hogy Budapesten csak a fideszes vezetésű kerületek kaptak összességében több mint 14 milliárdos támogatást.

Félreértés ne essék, nem azzal van baj, hogy azok a kerületek támogatást kapnak, hanem azzal, hogy mindeközben az ellenzéki vezetésű településeken élő több millió honfitársunkat megkárosítják. A gépjárműadóból és az iparűzési adóból származó bevételek elvételével, a szolidaritási adó megemelésével, a különleges gazdasági övezetek kijelölésének lehetőségével ugyanis csupán egyetlen célja van a Fidesznek: a független önkormányzatok megroppantása. Így pedig elveszik a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől.

Városaink kifosztása azonban nem kormányzás! Éppen ezért 2022-ben, a Karácsony-kormány megalakulását követően jóvátételt fognak kapni a válsághelyzetben is szorongatott önkormányzatok. A települések visszamenőleg kárpótolást fognak kapni a koronavírus-válság alatt elvont iparűzési adó és gépjárműadó miatti bevételek kieséséért és eltöröljük a különleges gazdasági övezetek kijelöléséről szóló törvényt.

Az MSZP célja az önkormányzatok önállóságának megerősítése. Azt akarjuk, hogy a települések feladatellátási, gazdasági és szakmai önállósággal rendelkezzenek. Az önkormányzatok anyagi helyzetének biztosítása érdekében pedig a kötelező feladataik ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből igazságos rendszerben javasoljuk biztosítani."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását